We hebben er allemaal wel een beeld bij: het minimalistische interieur. De een vindt het niet mooi, de ander vindt het prachtig. Behoor jij tot de laatste groep? Lees dan snel verder: in deze blog geven we je tips voor een minimalistisch interieur.

Weinig spullen: dit is essentieel

De eerste tip lijkt misschien vanzelfsprekend, maar zo eenvoudig is dit nog niet altijd: zo min mogelijk spullen in huis halen. Toch is dit echt essentieel als het gaat om een minimalistisch interieur! Alleen op deze manier ga je voor dat gevoel van ruimtelijkheid – en dat staat centraal in het minimalistische interieur.

Probeer dus echt een selectie te maken wat betreft de spullen die je nodig hebt in huis. Meerdere bijzettafels? Nee, je hebt er aan een genoeg. Veel accessoires? Dat past niet bij de minimalistische stijl. Een strenge selectie is belangrijk!
Alle tips op een rij voor een minimalistisch interieur

Basic designs in huis

Vervolgens is het zaak om te kijken naar de spullen die in je woning komen te staan. Voor welke designs ga je, bijvoorbeeld wat betreft de meubelstukken? We raden aan om de boel basic te houden: dit sluit perfect aan op het huis minimalistisch inrichten.

Dit hoeft niet meteen saai te zijn – mocht je er op deze manier over denken. Sterker nog: de basics van een minimalistisch interieur kenmerken een duidelijke stijl. Hoewel het om bijvoorbeeld eenvoudige tafels en stoelen gaat, stralen deze nog altijd karakter uit. Ga dan ook voor karakteristiek hout en een sfeervolle kleur.

Kies een duidelijk kleurenthema

Over die kleur gesproken: het kleurenthema speelt een belangrijke rol bij het minimalistisch wonen. Daarmee bedoelen we niet dat het de bedoeling is dat je allerlei kleuren bij elkaar gaat gooien – dat is te veel voor het minimalistisch wonen. Kies een centrale kleur uit, en werk daaromheen een thema uit.

Neem nu bijvoorbeeld groen of rood. Het ene item in huis geef je daarbij een wat fellere tint, het andere item haal je in huis in de pastelvariant van de kleur. Dat zorgt voor een overzichtelijk en stijlvol resultaat: precies wat je nodig hebt.
Met deze tips ga je voor een minimalistisch interieur

Denk na over accessoires

De laatste in de rij voor de minimalistisch interieur tips: denk na over de juiste accessoires. Het is namelijk heus niet zo dat je helemaal geen accessoires in huis kunt hebben als je gaat voor minimalisme in je woning. Integendeel: accessoires maken de look juist af!

Ook hierbij geldt weer: maak het niet te bont. Ga bijvoorbeeld voor een grote vaas in een pasteltint, in plaats van meerdere kleine vazen in verschillende kleuren. En zet daar vervolgens een of een paar bloemen in, in plaats van een hele bos. Als je met dit soort kleine verschillen rekening houdt, kent jouw minimalistische interieur de perfecte uitwerking!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply