Ook al is het je nog nooit eerder overkomen, de kans bestaat altijd dat een inbreker het ineens gemunt heeft op jouw huis. Inbrekers weten telkens op een gewiekste manier een woning binnen te dringen, ook als je zelf denkt dat je er alles aan hebt gedaan om dit te voorkomen. Er zijn diverse manieren om inbrekers af te schrikken. Hieronder enkele tips aan de hand waarvan je kunt kijken of je er inderdaad alles aan hebt gedaan om inbraak in jouw huis te voorkomen.

Uiteraard zijn er tig mogelijkheden voor inbrekers om je huis binnen te dringen en evenveel manieren om dit te voorkomen. Hieronder in ieder geval een paar van deze opties.

Beveiliging
Wellicht erg voor de hand liggend, maar o zo effectief: inbraakbeveiliging. Het klinkt misschien erg logisch, maar het werkt echt. Wanneer je je huis goed (elektronisch) hebt beveiligd, denken inbrekers wel twee keer na voordat ze je huis binnentreden. Je maakt het ze extra moeilijk en inbrekers houden niet van ‘moeilijk’. Ze zullen daarom gauw geneigd zijn jouw huis over te slaan.

Zicht
Zorg ervoor dat je huis goed zichtbaar en verlicht is en dat je zelf ook goed zicht hebt op wat er voor jouw deur gebeurt. Wat valt hier allemaal onder?

Zicht vanaf de openbare weg: voor je privacy misschien erg fijn, maar voor je veiligheid het tegenovergestelde. Zorg ervoor dat er volop zicht is op jouw huis, zodat inbrekers ook zichtbaar zullen zijn.

Buitenverlichting: of je nou kiest voor verlichting die altijd aan is of een buitenlamp met een infrarood bewegingsmelder, het houdt inbrekers op afstand.

Inbrekers zijn niet graag zichtbaar en alarmsystemen vermoeilijken de inbraak. Zorg er dus voor dat dit in orde is en inbrekers zullen je sneller met rust laten!

Share.

About Author

Comments are closed.