De moderne inrichting van een woonkamer is iets heel bijzonders. Niet alleen is het van belang welke combinaties, kleuren en materialen je gebruikt, maar het belangrijkst is het totale geheel wat je hoopt te bereiken. Er zijn veel moderne stijlen, van ‘strak modern’ tot ‘klassiek modern’. Elke stijl heeft zijn eigen voor- en nadelen en een geheel eigen uitstraling. Hier vind je ter inspiratie 12 ideeën voor een moderne inrichting van de woonkamer.

1. Barok

Barok

Je zou het niet zeggen, maar een moderne woonkamer kan heel goed geïnspireerd zijn op de barokke stijl van enkele eeuwen geleden. Deze woonkamer bijvoorbeeld, is absoluut niet ouderwets of klassiek, maar toch is dankzij de barokke stoelen, de grote kroonluchter en het typische behang wel duidelijk dat de inrichting is gebaseerd op deze vroegere stijl.

2. Antiek

Antiek

Een combinatie van antiek en modern is ook absoluut niet ondenkbaar. Hoewel de gehele uitstraling van deze kamer duidelijk modern is, zie je toch een aantal antieke aspecten terug. Wat dacht je van de mooie, antieke koffietafel en de bijzondere klok aan de muur? Het is het design van de bank en het welgericht plaatsen van decoraties dat deze ruimte zowel antiek als modern maakt – een schitterend geheel.

3. Strak

Strak

Na twee interessante combinaties van modern met ouderwets, komen we nu bij een super moderne woonkamer waar heel weinig terug te vinden is van oude stijlen. De kamer is groot, strak ingericht en de lamp geeft het geheel een nog strakkere afwerking. Een schitterend voorbeeld van hoe een moderne woonkamer zonder compromissen modern kan zijn.

4. Klassiek

Klassiek

Een nieuwe, bijzondere stijl: de combinatie van klassiek met modern. Deze woonkamer zou je zo terug kunnen vinden in een Engelse cottage of in een grote woonboerderij. Ondanks dat de stijl van een deel van het meubilair duidelijk klassiek is, zie je in de afwerking veel moderne aspecten terug. Een perfecte combinatie, die het oude van het huis verbindt met een moderne woonstijl.

5. Romantisch

Romantisch

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, sluit een moderne inrichting van de woonkamer een knusse of romantische sfeer niet uit. Deze woonkamer bijvoorbeeld, heeft een moderne uitstraling maar is tegelijkertijd een klein paradijs als je houdt van romantiek.

6. Ruim

Ruim

Een kleine woonkamer is soms gemakkelijk in te richten dan een grote woonkamer. Tenslotte moet het geheel er nog steeds compleet uitzien, wat moeilijk is als je een grote ruimte moet vullen. Daarom kies je bij een grote, moderne woonkamer voor grote meubels en interessante decoratie, zodat het geheel er boeiend, compleet en gezellig uitziet.

7. Oosters

Oosters

Ook als je houdt van de oosterse stijl, beperkt dit je niet in de keuze voor een moderne inrichting van de woonkamer. Kies voor een ruim, strak design waar de oosterse meubels goed in passen. Deze woonkamer is ingericht in Arabische stijl, met veel zitruimte om gezellig bij te praten onder het genot van een heerlijk kopje koffie.

8. Rustiek

Rustiek

Deze woonkamer heeft een heel rustieke uitstraling. Tegelijkertijd eenvoudig, ongecompliceerd en toch stijlvol dankzij de welgekozen combinaties. De salontafel past perfect bij de bank om te zorgen dat de rustieke uitstraling niet te oubollig wordt. In plaats daarvan krijg je een indruk van een heerlijke, ontspannen sfeer in een moderne ruimte.

9. Romeins

Romeins

De romeinse of griekse stijl, met marmeren pilaren en veel ruimte, valt verrassend genoeg ook te combineren met een moderne inrichting van de woonkamer. Mits je er de ruimte voor hebt, kun je hier een prachtige combinatie van maken met een warme, maar tegelijkertijd statige uitstraling.

10. Modern

Modern

Na al deze specifieke stijlen en combinaties, is het fijn om te eindigen met een moderne woonkamer zonder combinaties. Strakke lijnen, mooi ontwerp en weinig poespas: dat is de nieuwerwetse moderne woonkamer. De juiste decoraties op de juiste plaats geven de juiste sfeer aan deze moderne moderne woonkamer.

Een moderne inrichting van de woonkamer kan allerlei kanten op. Of je nu houdt van oosterse meubels, liever gaat voor een klassieke stijl of gek bent op een stukje antiek: eigenlijk valt vrijwel elke stijl te combineren met een moderne inrichting. Mits je de goede combinaties maakt en kiest voor de juiste kleuren, kun je ook van jouw woonkamer zo’n droompaleis in eigen stijl maken!

Zijn er nog andere stijlen of combinaties die jij mooi vindt? Laat het ons weten en plaats een reactie!

Share.

About Author

Leave A Reply