Ben je fan van een modern interieur? Strak, minimalistisch, eigentijds en elegant zijn goede omschrijvingen voor deze stijl. Je kunt het moderne interieur verwezenlijken in iedere ruimte in je woning. Zo ook in de slaapkamer! Benieuwd naar onze tips voor de moderne slaapkamer inrichting? Lees dan gauw verder.

Rustgevend kleurgebruik in de slaapkamer modern

In een moderne slaapkamer is het belangrijk om rustgevende kleuren te kiezen. Dit sluit aan op het tijdloze, minimalistische jasje. Wit is bijvoorbeeld een veelvoorkomende kleur in de moderne slaapkamer. Als je dat wat te basic vindt, kun je ook denken aan lichtgrijs, lichtbruin, zand, crème of beige. Kies een paar kleuren uit die je centraal stelt. Al is het zelfs een mogelijkheid om een enkele kleur aan te wijzen, om je moderne slaapkamer hiermee in te richten.

4 tips en tricks voor de inrichting van een moderne slaapkamer

Moderne slaapkamer met minimalistische inrichting

Tierelantijntjes passen niet bij de moderne woonstijl. Richt de slaapkamer daarom in op minimalistische wijze. Zet alleen de spullen in de kamer neer die je echt gebruikt. Accessoires kun je beter achterwege laten, op een enkel item na. Zet bijvoorbeeld niet je hele nachtkastje vol, want dit gaat al gauw rommelig ogen. Plaats er liever een lampje neer, met een functioneel doel, en daarnaast een klein plantje voor de sfeer. Dit is al voldoende.

Moderne slaapkamer met minimalistische inrichting

Moderne slaapkamer inrichting: moderne design meubels

Bij een moderne slaapkamer past het ook om te kiezen voor design meubels, of meubels met een design-waardige look. Ga op zoek naar een kast of bedframe in een design jasje. Een kleiner meubelstuk uitkiezen van een design label is tevens een optie. We denken direct aan het nachtkastje, als eyecatcher in de slaapkamer. Zo’n item valt absoluut op in de ruimte! Modern design kan vrij eenvoudig zijn qua look, met minimalistische vormen en rustgevende kleuren. De luxueuze afwerking trekt echter altijd de aandacht.

Moderne slaapkamer inrichting: moderne design meubels

Slaapkamer modern inrichten met natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen passen goed bij de moderne slaapkamer. Denk nog maar eens aan de moderne slaapkamer kleuren die we hierboven opsomden: deze kennen al een natuurlijk thema. Natuur brengt rust in de slaapkamer. Dit zien we ook duidelijk terug in de Scandinavische woonstijl. Ga voor elementen van hout, bijvoorbeeld in de meubels die je in de slaapkamer zet. Verf het hout niet, maar geniet van de oorspronkelijke kleur van het meubelstuk. Een gebreid plaid van wol past tevens in het straatje, evenals een jute vloerkleed. En maak de styling compleet met elementen van riet, rotan en bamboe!

Slaapkamer modern inrichten met natuurlijke materialen
Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply