Om echt alles uit je tuin te halen, doe je er goed aan om voor veel groen te zorgen! Denk aan planten en bloemen. Maar ook bomen passen absoluut in dit straatje. Heb je nog niet zoveel kennis van bomen en ben je benieuwd wat mooie bomen voor de tuin zijn? Lees dan verder voor onze tips!

Fruitboom in de tuin

Veel mensen kiezen voor een mooie fruitboom in de tuin. Dat is zeker een fraaie keuze! Fruitbomen zijn veelzijdig: appels, peren, perziken, vijgen en meer, er is genoeg om uit te kiezen. Met wat geluk kun je zelfs je eigen fruit telen – al slaagt dat niet altijd. Gelukkig zijn fruitbomen ook een plezier voor het oog: ze vormen een stijlvolle toevoeging aan de tuin.

Boom in tuin: de bloesemboom

We zijn dól op bloesembomen. Ze hebben iets magisch. Wat ons betreft vier je met een mooie bloesemboom in de tuin echt de lente. Er zijn verschillende soorten bloesembomen te vinden, zoals de Japanse sierkers, meidoorn, Judasboom en sierappel. Je kunt je favoriet kiezen, of misschien zelfs meerdere bloesembomen in de tuin plaatsen. Wissel bijvoorbeeld af met witte en roze bloesem. Nog een tip: plaats tevens zo’n boom in je voortuin, zodat ook de voorbijgangers ervan kunnen genieten.

Wat zijn mooie bomen om in je tuin te plaatsen?

Mooie bomen voor in de tuin: magnolia boom

Houd je van bloesem? Dan is tevens de magnolia boom een stralende optie. Officieel vallen de bijzondere bloemen van deze boom niet onder bloesem, maar ze komen er wel aardig in de buurt qua uitstraling. Zowel als mooie boom voor een grote tuin als voor een kleine tuin kun je voor deze soort kiezen: er bestaan namelijk meerdere soorten magnolia bomen. De Magnolia Soulangeana is de bekendste soort, die wel tot vijf meter hoog kan worden: ideaal als mooie boom in een middelgrote tuin of een grote tuin. Een subtielere soort is de Magnolia Susan, met een maximale hoogte van twee meter.

Boompjes voor in de tuin: krentenboompje

Leuke naam, nietwaar? Het krentenboompje is een ideale optie in de rij van mooie bomen voor een kleine tuin. Na zo’n tien jaar is dit subtiele boompje vier meter hoog: een enorme groeier is het dus niet. Dat maakt dat deze boom in vrijwel elke tuin past! Het krentenboompje geeft een fraaie witte bloei in het voorjaar – en in het najaar kleuren de bladeren prachtig oranje.

Fluweelboom in de tuin

Als je een unieke eyecatcher in de tuin wilt, is de fluweelboom een uitstekende optie. Deze sierboom vangt elke blik. Het is wel nodig om er de ruimte voor te hebben: de boom groeit behoorlijk breed en kan tot zes meter hoog worden. De naam slaat op de fluweelachtige jonge takken van de boom. Er groeien beeldige pluimen aan deze bijzondere boom. En in de herfst geniet je van een felle oranjerode kleur. Het hele jaar mooi, dus!

Meer tuintips! Een tuinhuisje in de tuin: 7x welke originele manieren van inrichten zijn er?

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply