Je hebt veel producten die je kunt gebruiken bij schoonmaken in huis. Soms zie je door de bomen het bos niet meer: wat moet je nu kiezen om mee schoon te maken? Er is in ieder geval een duidelijke scheiding te maken, tussen natuurlijke schoonmaakproducten en onnatuurlijke, chemische schoonmaakmiddelen. Waarom kun je het best voor natuurlijke reinigingsmiddelen kiezen?

Natuurlijke schoonmaakmiddelen: beter voor het milieu

De belangrijkste reden is toch wel: natuurlijke schoonmaakmiddelen zijn beter voor het milieu. Dit zijn namelijk stoffen die veel beter afbreekbaar zijn. De stofjes komen immers toch in onder andere het riool terecht, als jij je sopresten in de gootsteen of het toilet gooit bijvoorbeeld. We moeten met z’n allen aan het milieu denken, wat maakt dat je maar beter voor natuurlijke allersreiniger en andere producten kunt kiezen.

Ecologische schoonmaakmiddelen zijn onschadelijk voor jouw gezondheid

Natuurlijke schoonmaakmiddelen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor jou! Er zitten immers geen schadelijke stoffen in, die je met andere middelen toch flink door je woning loopt te verspreiden. Zo voorkom je onder andere irritaties aan je huid of aan de luchtwegen. Mocht je hier al eens last van hebben gekregen met onnatuurlijke producten, kun je de overstap zeker nemen.

Azijn, citroen en soda: wat zijn de voordelen van natuurlijke schoonmaakmiddelen ten opzichte van onnatuurlijke schoonmaakmiddelen?

Natuurlijke reinigingsmiddelen werken net zo goed

We hebben soms het idee dat natuurlijke schoonmaakmiddelen minder goed werken dan de chemische varianten. Eigenlijk is dat niet helemaal waar! Als je iets echt enorm grondig moet reinigen, kan het soms makkelijker gaan met een chemisch product. Maar als het gewoon om een reguliere schoonmaakronde gaat, werken natuurlijke reinigingsmiddelen net zo goed. Je hoeft dus echt niet bang te zijn dat je de boel zo minder goed schoonmaakt!

Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen zijn goedkoop

Je kunt ook nog eens geld besparen door natuurlijke schoonmaakproducten te gebruiken. Zo kost een fles schoonmaakazijn haast niets, net zoals een zak soda. Zeker op de langere termijn doe je daar echt je voordeel mee! Sterker nog, chemische schoonmaakmiddelen zijn vaak erg prijzig – zeker als je ze naast de milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen zet.

Azijn, citroen en soda: wat zijn de voordelen van natuurlijke schoonmaakmiddelen ten opzichte van onnatuurlijke schoonmaakmiddelen?

Je kunt natuurlijke schoonmaakproducten zelf maken

Je kunt natuurlijke schoonmaakmiddelen zelf maken. Denk aan een milieuvriendelijke allesreiniger, waarbij je bijvoorbeeld water, schoonmaakazijn en wat etherische olie gebruikt. Zo maak je een nog milieubewustere keuze, aangezien je niet steeds nieuwe verpakkingen hoeft te halen in de winkel. En je weet ook nog eens precies wat er in jouw schoonmaakmiddel zit: ideaal als je liever niet schoonmaakt met vreemde, onbekende middeltjes.

Verder lezen? Handig! Deze 9 slimme trucs kun je doen met aluminiumfolie in huis

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply