Met het verstrijken van de jaren, neemt bij veel mensen ook de mobiliteit af. Soms gaat dat heel geleidelijk, en merkt men dat pas als bepaalde alledaagse zaken ‘plotseling’ niet of nauwelijks meer lukken. Soms ook gebeurt het abrupt, bijvoorbeeld als gevolg van een ongeval of ziekte. In beide gevallen geldt dat de impact vaak groot is, en men vaak dingen niet meer kan die voorheen de normaalste zaak van de wereld waren. Gelukkig kan er, door te denken in mogelijkheden, vaak nog veel meer dan men in eerste instantie denkt.

Hoe gaan we dit oplossen?

Als bepaalde heel alledaagse zaken niet meer lukken, of dat proces nu geleidelijk is ontstaan of iemands mogelijkheden heel abrupt zijn afgenomen, levert dat in eerste instantie vaak frustratie op. Logisch; je bent gewend dat je dit gewoon kan. Moeten accepteren dat dingen niet meer lukken, om hulp vragen, dat vinden de meeste mensen lastig.

Wanneer de eerste frustratie en misschien ook wel schrik wat is gezakt, is het tijd om in actie te komen. Voor bijna ieder probleem is tenslotte wel een oplossing te bedenken. Daardoor zullen er dingen veranderen, de manier waarop je dingen doet wordt anders, maar je kunt veel dagelijkse dingen vaak wel blijven doen. En dat is uiteindelijk waar het om draait.

Minder mobiel? Pas het huis erop aan!

Minder mobiel Pas het huis erop aan!

Wanneer mensen minder mobiel zijn geworden, blijken vaak heel alledaagse zaken in en om het huis plotseling lastig te zijn geworden. De trap staat daarbij bovenaan het lijstje met obstakels. Als lopen lastig is, is traplopen vaak helemaal ingewikkeld en soms zelfs gevaarlijk geworden. In plaats van iedere dag de frustratie te voelen van een trap die opeens een hindernis is geworden, is het beter het probleem aan te pakken.

Een traplift plaatsen is vaak de snelste en meest doeltreffende oplossing. Handicare heeft trapliften voor vrijwel iedere trap, en kan deze snel plaatsen. Veel mensen moeten even een drempel over voor zij tot plaatsing over willen gaan, maar zijn na afloop vooral opgelucht. Niet langer dat geworstel met de trap, maar makkelijk en veilig naar boven en beneden: dat is één obstakel minder! Alle informatie over trapliften is op deze site te vinden: https://handicare-trapliften.nl/.

Door op deze manier probleemoplossend te denken, kunnen vaak nog veel meer grote en kleine hindernissen worden aangepakt. De treden aan de buitenkant van de woning kunnen vaak worden vervangen door een helling, die bijvoorbeeld met een rollator goed te nemen valt. Een badkamer kan zo worden heringericht dat er geen grote opstapjes meer aanwezig zijn, en ook in de rest van het huis is vaak meer mogelijk dan men denkt. Denken in mogelijkheden, kijken naar wat er nog wel kan; dat blijkt vaak een stuk gemakkelijker dan vooraf wordt gedacht.

Share.

About Author

Leave A Reply