Het is steeds gebruikelijker om spullen voor je interieur online te shoppen. Ook buiten sluitingstijd en na een drukke dag kun je zo immers gewoon lekker bestellen, terwijl je op de bank hangt. Het is een ideaal stukje gemak! Helaas vergroot online shoppen ook de kans op miskopen. Hoe voorkom je dit? We delen onze tips!

Online interieur shoppen: is er een match?

Waar het vaak misgaat? De bestelling komt aan, maar vervolgens blijkt dat de spullen eigenlijk niet goed bij je interieur matchen. Zonde! Daarom is het zo belangrijk om je eerst voor te stellen hoe hetgeen wat je wilt kopen in jouw woning staat. Sommige shops hebben zelfs een handige tool waarmee je het product in jouw interieur kunt verwerken, als je een foto toevoegt. Zo handig!

Meten is belangrijk bij spullen voor je interieur online kopen

Waar we het er hierboven over hadden dat de spullen voor online interieur shoppen moeten passen qua stijl, is ook het formaat belangrijk. Net als bij het winkelen voor je interieur in een fysieke winkel, is het ook bij online shoppen belangrijk om alles op te meten. Je kunt met een online plaatje immers niet zo goed inschatten hoeveel ruimte iets echt inneemt. Meten is weten!

Grote interieurspullen kopen: samples bestellen

Als je online wat interieuraccessoires gaat bestellen, is dat natuurlijk niet per se heel spannend. Maar als het aankomt op grotere meubelstukken, zoals een nieuwe hoekbank of een ander bed, is het wel een wat ander verhaal. Hoe kun je er nu zeker van zijn dat je blij gaat zijn met het product? Vraag na of er de mogelijkheid is om een sample te bestellen: denk aan een klein stukje stof van de bank of stoel. Dit kun je vaak in meerdere kleuren bestellen. Ook bij verf kan dit een optie zijn, als je dat gaat kopen!

Bezorging en retour bij interieur webshops

Waar je in een fysieke winkel meestal gewoon zelf het product mee naar huis neemt, is het bij een online webshop voor je interieur natuurlijk zo dat het naar je wordt opgestuurd. Check daarom altijd even hoe het zit met de bezorging en het retourbeleid. Hoelang duurt het bijvoorbeeld voordat de spullen aankomen? En kun je het ook weer retour zenden, op kosten van de zaak of je eigen kosten? Dat kun je maar beter vooraf weten.

Interieur online shoppen: bekijk reviews

Als je een bepaalde leuke interieur webshop nog niet kent – je hebt bijvoorbeeld nog nooit van de naam gehoord –, is het ook verstandig om op een externe website naar reviews te zoeken. Zo kom je erachter of dit een betrouwbare webshop is. Helaas zijn er verschillende webshops te vinden die slechte kwaliteit leveren of traag zijn met de bezorging: daar wil je natuurlijk niet pas achteraf achter komen. Kleine moeite om even wat reviews te lezen voordat je gaat online interieur shoppen!

Inspiratie nodig voor leuke spullen? Lees ook: Je woonkamer een nieuwe look geven

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply