Hou je van paars, dan zul je ontdekken dat dit lang niet altijd gemakkelijk te verwerken is in je interieur. Een paars interieur roept vaak weerstand op, omdat paars niet echt een populaire kleur is. Toch kan paars design juist ontzettend mooi zijn, mits het smaakvol wordt toegepast. Een té paars interieur krijgt echter al snel een retro uitstraling, wat niet altijd is wat je wilt. Hier vind je een top 10 van interieurs waarin de kleur paars is verwerkt op een smaakvolle manier.

1. Paarse verlichting

Dit paarse interieur is heel gemakkelijk te creëren als je start met witte muren en een moderne inrichting. Het simpelweg toevoegen van zacht, paars licht geeft deze ruimte een stijlvolle paarse uitstraling, zonder dat het paars te fel of overweldigend aanwezig is.

2. Paars in de badkamer

Wil je paars in de badkamer integreren, dan zul je merken dat het snel overheersend wordt. Daarom kun je ervoor kiezen een wat gedemptere kleur paars te nemen, waardoor de kleurstelling wat neutraler blijft. Één wand met paarse tegels kan een

3. Paars headboard

Wil je paars in de slaapkamer integreren, dan kun je ervoor kiezen om alles paars te maken. Het is echter beter om te kiezen voor een aantal paarse details, zodat de kleur wel in de ruimte aanwezig is, maar niet overheerst. Zo is een paars headboard boven het bed een ideale manier om je lievelingskleur in de slaapkamer te betrekken.

4. Paarse sprei

Vind je een paars headboard een beetje teveel van het goede? Een mooie, paarse bedsprei is ook een goede manier om het paars in de slaapkamer te brengen. Je kunt het ook meteen weer weghalen als je toch liever een andere kleur hebt of als je wilt wisselen met de seizoenen.

5. Paarse tafeldecoratie

Een paars interieur hoeft niet perse te betekenen dat je meteen allerlei dingen paars schildert. Ook in je decoraties kun je de kleur mooi laten terugkomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze mooie, paarse tafeldecoratie? Ben je in de stemming voor iets anders, dan wissel je gewoon naar een andere kleur.

6. Paarse eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen zijn ook een typisch beginpunt als je paars wilt inbrengen in je interieur. De kleur blijft behouden op één plaats, maar is toch opvallend aanwezig. Deze specifieke paarse stoelen zijn in het bijzonder mooi, omdat ze zo licht zijn. Lila is veel gemakkelijker in te brengen in je huis dan echt dieppaars.

7. Paarse bank

Voor een paars interieur is de bank natuurlijk het meubelstuk bij uitstek. Het is groot, opvallend aanwezig en tegelijkertijd blijft ook hier de kleur beperkt tot één object. Dit geeft een rustig beeld, ondanks de opvallende kleur. Hou de rest van het interieur in rustige kleuren, anders heb je kans dat je een heel schreeuwerige en drukke uitstraling krijgt.

8. Paarse decoraties

Wil je het paars wat geleidelijker in je woonkamer brengen, dan kun je kiezen voor paarse nuances in je decoraties. Een paars gedeelte van de muur, paarse lampjes en een paars vloerkleed geven je inrichting een mooie uitstraling. Dit past heel mooi in een klassieke of moderne inrichting.

9. Paarse wandkast

Vooral wanneer je een open kast hebt, kan paars een heel mooie kleurstelling bieden. Deze kast bestaat uit allerlei losse paarse delen, waardoor hij minder massief oogt. Het is elegant, stijlvol en brengt op een mooie manier een paars interieur naar voren.

10. Paarse muur

Heb je wat meer lef, of ben je gewoon echt dol op paars? Een paarse muur in je woonkamer kan een bijzonder mooi contrast vormen met witte meubels en een lichte vloer. De ruimte blijft groot en licht, terwijl je toch je lievelingskleur in huis hebt gebracht.

Wil jij ook graag paars in je interieur, maar ben je bang dat het niet mooi is? Dan kun je met wat foto’s van je huidige inrichting naar een adviseur gaan om raad te vragen. Je kunt natuurlijk ook gewoon de stap nemen en zelf aan de slag gaan, door langzaam paarse spullen in huis te brengen. Begin klein, dan eindig jij misschien ook wel met die mooie paarse muur…

Heb jij nog mooie, paarse ideeën? Laat het weten!

Share.

About Author

Leave A Reply