Iedereen kent het wel: het plafond in de oude stijl, dat we bijvoorbeeld terugzien in herenhuizen in de stad. Beeldschoon, als je het ons vraagt! Helaas zien we vandaag de dag weleens dat plafonds als deze worden vervangen met nieuwe varianten. Zonde, natuurlijk. Daarom staan we in deze blog stil bij de voordelen van een plafond in de oude stijl.

Een authentiek gevoel

Een ouderwets plafond als deze is eigenlijk dé ideale manier om authenticiteit aan je woning toe te voegen – met dank aan de ornamenten. En je hoeft er zelf niet eens iets voor te doen! Makkelijker kan het niet. Een grote reden dus om voor een woning met een plafond als deze te kiezen, als je op huizenjacht bent.

Karakter is immers van groot belang in een huis. Het maakt dat je je er prettig in voelt, dat je er graag bent. En het laat een stukje van jezelf zien! En hoewel het ouderwetse plafond al jaren en jaren bestaat, geeft het nog altijd een bijzonder gevoel. Dat is nu precies wat het zo speciaal maakt. En wat maakt dat we het allemaal willen hebben!
Een authentiek gevoel met het plafond in de oude stijl

Een hoog huis

Wat er vaak komt kijken bij het plafond in de oude stijl? Dat het om een hoog plafond gaat – in meters van de muur gezien. Zo sla je dus twee vliegen in een klap: je hebt immers een woning met een prachtig plafond in de oude stijl, én een hoog huis. Wat wil een mens nog meer?

Het grote voordeel van de hoge muur kennen we allemaal wel: het doet het huis optisch groter lijken. Het geeft immers een gevoel van meer ruimte. Er is meer om naar te kijken; het plafond is verder van het hoofd af. Dat brengt een gevoel van vrijheid met zich mee.

Grootse verlichting

Die vrijheid komt overigens ook terug bij het inrichten van de woning met de plafond in de oude stijl. Het betekent namelijk dat je helemaal kunt uitpakken met de verlichting die je eraan ophangt. En dat doet vervolgens weer wonderen voor de sfeer in huis! Want waar je eerder misschien alleen een simpele, basic plafondlamp kwijt kon, kun je nu een stukje persoonlijkheid laten zien. Dat voelt goed!

De traditionele lamp? Dat is in dit geval natuurlijk de kroonluchter. Groots en indrukwekkend – je raakt er niet op uitgekeken. De kroonluchter is er in allerlei soorten en maten te vinden. Zelfs met een moderne look: zodat je ‘m volledig kunt integreren in de tijd van nu.
De voordelen van een plafond in de oude stijl

De ruimte benutten

Het is een groot probleem in de meeste woningen: opbergruimte. Vrijwel altijd is hier een tekort aan. Of het nu ligt aan de grote hoeveelheid bewaarde spullen of het te klein zijn van het huis – het is een moeilijk probleem. Wie een huis met een ouderwets plafond én dus hoge muren heeft, kan dit gemakkelijk oplossen.

Hoe? Door de ruimte te benutten – de hoogte in! Het staat prachtig bij een dergelijk plafond om flinke kasten tegen de muur te plaatsen, die een chique afwerking kennen. Ideaal bijvoorbeeld voor boekenwurmen: je grote droom van een metershoge boekenkast kan zo eindelijk werkelijkheid worden. En dat zorgt voor een magistrale uitstraling in je huis! Een uitzicht dat je nooit zat zult worden.
Meer ruimte te benutten met het plafond in de oude stijl

Plafond in de oude stijl: authentiek en jaloersmakend

Of het nu aan het plafond zelf ligt of juist aan de accessoires die je daardoor beter in je huis kwijt kunt: het plafond in de oude stijl maakt authentiek. Het brengt echt iets speciaals naar een woning toe. Iets waar we maar niet op uitgekeken raken. En daar komt ook nog eens bij dat de hoge muren – die vaak gepaard gaan met een dergelijk plafond – de woning ruimtelijk maken. Werkelijk wonderschoon!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply