We kennen ze allemaal wel: plastic bewaarbakjes, om overgebleven eten in te stoppen. Heel handig en fijn in gebruik zijn ze uiteraard, maar het nadeel is toch wel dat de bewaarbakjes van plastic snel vies worden en gaan stinken. Hoe kun je Tupperware schoonmaken? We delen onze tips!

Plastic bewaarbakjes: geuren verwijderen met zout

Het is niet per se het leukste klusje bij het grondig schoonmaken van de keuken: de plastic bakjes reinigen. Een veelvoorkomend probleem met plastic bakjes? De geur gaat er niet meer uit. Hoe hard je ook hebt geboend met je afwasborstel: soms lijkt het simpelweg geen zin te hebben. Wat je nodig hebt, is iets om de geur in op te nemen. Zout werkt als perfect middeltje! Strooi een laag zout in een bewaarbakje van plastic, en schenk er heet water overheen. Je kunt het bakje helemaal vullen. Laat het een tijdje weken, en vervolgens spoel je het grondig af. Als het goed is, is de geur verdwenen! Werkt het niet helemaal? Dan kun je het nogmaals proberen.

Plastic bewaarbakjes schoon krijgen: 4 tips om vieze geurtjes en vlekken te verwijderen

Tupperware schoonmaken: geur verwijderen met kranten

Als je je plastic bewaarbakjes sneller wilt schoonmaken, en dus geen tijd hebt om een paar uur te wachten, kun je het proberen met een krant. Ook krantenpapier neemt vieze geuren goed op: het is in ieder geval een poging waard. Vouw de krant tot een prop en haal ‘m stevig langs het plastic bakje. Met een beetje geluk verdwijnt de vieze geur direct, of neemt deze in elk geval sterk af! Mocht het niet meteen baat hebben, dan kun je het papier er beter wat langer in laten zitten.

Soda voor het schoonmaken van plastic bewaarbakjes

Is het probleem juist het uiterlijk van je plastic bewaarbakje? Je kunt aanslag uit je plastic bakje goed wegkrijgen met een sopje met soda. Zo haal je witte aanslag op plastic bakjes weg, of bijvoorbeeld juist rode vlekken van tomatensaus. Strooi wat soda in het plastic bakje, schenk er heet water bij, en laat dit een poosje staan. Als je het gaat afspoelen, kun je grondig langs de randen gaan met een afwasborstel. Klusje geklaard!

Plastic bewaarbakjes schoon krijgen: 4 tips om vieze geurtjes en vlekken te verwijderen

Verkleurd plastic schoonmaken: citroen to the rescue

Niet alleen soda helpt om je plastic bewaarbakje mee te reinigen: je kunt ook denken aan citroen. Mocht je nog een citroen hebben liggen, komt dat dus meteen handig van pas. Knijp de citroen uit boven het Tupperware bakje, en doe ook hier weer wat heet water bij. Je kunt het een tijdje laten weken. Voor nog meer effect, kun je het geheel op een zonnige dag even voor het raam zetten. Vervolgens is het een kwestie van uitspoelen, en je kunt je plastic bakje weer gewoon gaan gebruiken. En nog een bijkomend voordeel: van citroen gaat het plastic bakje er weer mooi uitzien, én lekker ruiken!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply