Zonne-energie is uitermate geschikt om door middel van zonnepanelen je eigen energieverbruik in huis tegemoet te komen. Maar ook buitenshuis zijn er veel handige oplossingen waarbij zonne-energie gebruikt wordt. We geven je een paar handige voorbeelden voor in de tuin. 

Tuinverlichting op zonne-energie

Je hebt ze vast weleens gezien van die kleine tuinlampen die je in de aarde kan zetten en welke een zonnecel bevatten. Hiermee wekken ze genoeg energie op om de lampen aan te laten gaan en laten wanneer het donker genoeg is. Daarnaast heb je ook grote ledlampen op zonne-energie met bewegingssensor. Deze zijn zeer handig voor bijvoorbeeld bij je schuur of brandpoort, zodat je gemakkelijk je fiets weg kan zetten als je ’s avonds ofwel ’s nachts thuiskomt.

Hottub met zonne-energie

Als we nog een stapje verder gaan heb je ook heerlijk hottubs voor in de tuin waar de verwarming ervan en de jetstreams kunnen worden voorzien van energie door zonnepanelen. Ook zonneboilers zijn hierbij een uitkomst, zodat het warme water direct gebruikt kan worden voor de hottub.

Dakraam met zonnepaneel

Wat denk je van een dakraam op zonne-energie? Geen getrek en gesjouw meer aan die grote ramen, maar gewoon te bedienen via een tablet.

Dit is bijvoorbeeld het geval bij een dakraam van Velux waarbij je door middel van zonne-energie het raam elektrisch kan bedienen vanaf de bijbehorende tablet. De zonne-energie wordt namelijk opgeslagen in een kleine accu, waar je beroep op kan doen als je het raam gaat bedienen en in een bepaalde stand wilt zetten.

Mocht je dus verlichting kopen voor in de tuin of andere huis en tuin accessoires ga dan ook eens na of ze wellicht van stroom kunnen worden voorzien middels zonne-energie. Zo dragen we allemaal een steentje bij aan een beter milieu.

Share.

About Author

Leave A Reply