Heb je een kleine slaapkamer of staat de ruimte zo vol dat je er nauwelijks meer kunt bewegen? Dat is niet prettig! Zo neemt namelijk de kans toe op een slechtere nachtrust. En eerlijk is eerlijk: als je niet goed rond kunt lopen in een kamer, is dat ook gewoon niet handig. Gelukkig kun je in de slaapkamer ruimte besparen met onze slimme tips – lees ze allemaal!

Niet twee nachtkastjes, maar eentje

We denken er meestal niet eens bij na, omdat het zo’n gebruikelijke keuze is: twee nachtkastjes naast het bed plaatsen. Maar als je één van die kastjes eigenlijk nauwelijks gebruikt, kun je ook prima toe met één zo’n tafeltje naast het bed! En hoewel het misschien maar een klein meubelstuk lijkt, zijn het soms juist die kleine dingen die het verschil maken bij ruimte besparen in de slaapkamer. Zeker het proberen waard dus! Zet je bed bijvoorbeeld juist helemaal tegen de muur aan – zo kun je weer makkelijker langs je bed lopen aan de andere kant.

Ruimte besparen in de slaapkamer: 4 slimme tips

Een kleiner bed voor ruimte besparen in de slaapkamer

We horen je al denken: een kleiner bed? Dacht het niet! Je hoeft natuurlijk niet van een kingsize bed terug te gaan naar een eenpersoonsbed. Maar soms kan een bed dat een paar centimeter kleiner is juist nét dat verschil maken. Ideaal bijvoorbeeld als je nu steeds niet makkelijk langs je bed kunt lopen om de kamer in of uit te gaan. Als je een aantal centimeters inlevert, neemt het wooncomfort in je slaapkamer misschien juist wat toe! En dat is ook zeker wat waard.

Een kleinere kledingkast

Naast het bed, neemt vaak ook de kledingkast veel plek in beslag in de slaapkamer. Dat kan anders! Het opruimen van je kledingkast is een aanrader: misschien kun je wel flink wat de deur uitdoen. En zo heb je een grote kast ineens niet meer nodig! Is dat niet helemaal het geval? Dan is het een tip om je kleding op te delen. Bewaar de kleding die je in dit seizoen draagt in de kast die in de kamer staat, en berg de rest bijvoorbeeld op zolder op. Of op een andere plek waar je er minder last van hebt. Met vacuümzakken kun je bijvoorbeeld je jassen ook tot een klein pakketje maken!

Een slaapkamer inrichten op minimalistische wijze om ruimte te besparen

Kritisch wat betreft accessoires bij je slaapkamer inrichten

Hartstikke gezellig natuurlijk, je slaapkamer inrichten met veel accessoires. Maar let er altijd op dat het niet te vol wordt in de kamer! Zo is het meestal eigenlijk niet meer zo mooi, al die drukke aankleding bij elkaar. Kies een paar accessoires uit waar je écht blij van wordt, en geef die een mooi plekje. Minder is soms echt meer!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply