Het is natuurlijk wel zo leuk als je kind lekker veel speelgoed heeft om mee te spelen. Maar daar komt ook bij kijken dat het een rommeltje wordt in huis: dat speelgoed ligt in no time overal. Zowel in de woonkamer als in de kinderkamer. Hoe zorg je ervoor dat het enigszins netjes en overzichtelijk blijft? We delen onze tips voor speelgoed opbergen!

Voldoende opbergruimte in de kinderkamer

Regel nummer één is om voldoende opbergruimte te hebben in de kinderkamer. Zorg het liefst voor meer opbergplekken dan dat je speelgoed hebt. Zo kan die collectie immers nog wat groeien. Een opbergsysteem voor speelgoed biedt een uitkomst, waar je speelgoed in allerlei groottes in kwijt kunt.

Voldoende opbergruimte in de kinderkamer

Opbergmanden voor speelgoed en opbergkisten voor speelgoed

Naast een opbergsysteem voor speelgoed in de vorm van een vaste kast, kun je speelgoed ook goed kwijt in accessoires voor opbergen. Opbergmanden voor speelgoed, opbergkisten voor speelgoed, opbergboxen voor speelgoed: er is meer dan genoeg om uit te kiezen. Haal deze accessoires het liefst in een leuk design in huis, om er ook nog een beetje van te kunnen genieten.

Opbergmanden voor speelgoed en opbergkisten voor speelgoed

Slimme opberglocaties voor speelgoed

Waar berg je het speelgoed voor je kind op? Op onderstaand beeld wordt slim gebruik gemaakt van de ruimte: ook onder het bed kan zo’n opbergmand voor speelgoed perfect worden bewaard. Er zijn meer van dit soort plekken te bedenken. Onder de kast, op de kast, in de vensterbank, onder het bureautje: om maar wat voorbeelden te geven.

Slimme opberglocaties voor speelgoed

Speelgoed opbergen per categorie

Om de boel in de manden en kisten voor speelgoed opbergen overzichtelijk te houden, is het slim om speelgoed per categorie op te bergen. Wijs bijvoorbeeld een speciale knuffel opberger aan, evenals een opbergmand voor blokken, opbergbox voor muziekinstrumenten, enzovoorts. Zo weet je kind ook beter wat er in welke opbergdoos te vinden is!

Speelgoed opbergen per categorie

Hoge kast voor speelgoed opbergen

Als je slim om moet gaan met de ruimte, bijvoorbeeld in een kleine kinderkamer, is het handig om in de hoogte speelgoed op te bergen. Denk aan een hoge kast! Het speelgoed dat het minst wordt gebruikt, kan bovenaan worden gezet. Je kunt dit zelfs combineren met een kledingkast, om nog efficiënter met de ruimte om te gaan.

Hoge kast voor speelgoed opbergen

Kinderspeelgoed opbergen op een vast moment

Ten slotte komt het niet alleen aan op de manieren waarop je het speelgoed opruimt, maar ook op welke momenten je dit doet. Je zult er toch al gauw aan moeten geloven dat het nodig is om elke dag even het speelgoed op te ruimen. Alleen op die manier zorg je ervoor dat het geen enorme rommel wordt in huis. Plan hier dan ook een vast moment voor in, bijvoorbeeld aan het eind van de middag of begin van de avond. En laat je kind het liefst meehelpen zodra hij of zij dat kan: dat hoort er immers gewoon bij!

Ook leuk: In deze kinderkamers blijven je kids fit

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply