Heb je een nieuwe woning gevonden of ben je aan een nieuwe inrichting toe? Dat kan nog wel eens een hele zoektocht worden. Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden als het gaat om meubels en accessoires. Daarom is het goed om eerst eens goed na te denken over wat jij met je nieuwe inrichting wilt, voordat jij alle woonwinkels. Met deze 5 eenvoudige stappen zorg je ervoor dat je direct in de juiste richting op zoek gaat naar een nieuw interieur.

1.  Kies een woonstijl

Een woonstijl is eigenlijk het thema waarin jij je huis gaat inrichten. Binnen een woonstijl passen bepaalde materialen, meubels en kleuren. Zo passen warme kleuren goed bij een landelijk interieur en kan je veel hout en staal verwachten in een industrieel interieur. Er zijn verschillende populaire woonstijlen, zoals modern, Scandinavisch, retro, landelijk en industrieel. Je hoeft er niet per se één te kiezen. Want je kunt bijvoorbeeld een mix doen tussen industrieel en retro of modern en Scandinavisch. Weet je welke woonstijl jij mooi vindt, dan ben je al een heel eind.

2.  Bepaal de kleuren en materialen

Nu je een woonstijl heb uitgekozen kan je bepalen welke kleuren en materialen je gaat gebruiken. Een Scandinavische woonstijl vraagt om zachte pastelkleuren, denk bijvoorbeeld aan zalm roze, mintgroen of terracotta. Robuust hout, geborsteld staal en donkere kleuren passen weer beter in een industriële stijl. Denk hierbij aan legergroen of marineblauw. Een landelijk interieur vraagt weer om kleuren die warmte uitstralen, terwijl een modern interieur zo strak mogelijk moet zijn en voornamelijk wit is. Al kan je wel met een klein beetje kleur spelen.

3.  Ga op zoek naar de eye-catchers

Ga op zoek naar de eye-catchers

Er zijn een aantal meubels die altijd een prominente plek innemen in je interieur. Denk hierbij aan de meubels als de bank, de eettafel of een grote kast. Ze nemen een hoop ruimte in en hebben daardoor uiteindelijk ook een behoorlijke impact op de look! Koop je een grote bank voor in een kleine woning, dan komt je woning al gauw als rommelig en druk over. Daarentegen zijn allerlei kleine meubeltjes in een grote woning ook niet echt een optie. Kies daarom eerst een bank of een tafel uit. Zodra je deze meubels hebt, weet je ook direct hoeveel ruimte je over houdt. Bovendien kan je tafels en meubels vaak in verschillende varianten kopen.

 Zo vind je bijvoorbeeld bij het merk Henders & Hazel verschillende tafels en banken in uiteenlopende afmetingen. Bovendien kan je dit soort meubels vaak helemaal naar wens samenstellen. Zo weet je zeker dat deze meubels goed staan in jouw interieur. Het is ook mogelijk om verschillende meubels tegelijk te kopen in dezelfde stijl. Zo heeft het merk Profijtmeubel verschillende meubels die altijd goed te combineren zijn. Kies je bijvoorbeeld voor de Akola eettafel, dan kan je deze ook altijd combineren met een dressoir, boekenkast of salontafel. Zo weet je zeker dat deze meubels matchen.

4.  Combineer je meubels

Nu je een mooie bank en een tafel hebt uitgezocht weet je precies wat wel en niet past. Misschien kan je maar 4 stoelen kwijt om de tafel die je op het oog hebt en maken houten stoelen het geheel wel wat stijfjes. Bovendien weet je ook of je een grote of kleine salontafel nodig hebt en of je in de zithoek nog ruimte hebt voor een fauteuil.

Zodra je deze combinaties hebt gemaakt, kun je kijken waar je nog plek hebt voor overige meubels. Kan je een mooi breed dressoir kwijt of staat een smalle, hoge kast beter in je interieur? Je bent dan al bijna klaar met de inrichting van jouw nieuwe woning.

5.  Woonaccessoires voor de final touch

De laatste stap om jouw woning helemaal af te maken. Om het gezellig te maken wil je natuurlijk ook sfeer in huis. Dat doe je natuurlijk met woonaccessoires. Denk aan mooie wanddecoratie, zoals een spiegel of stijlvolle klok, maar ook een schilderijtje of familiefoto zorgt voor een persoonlijke touch in huis. Maak het comfortabel met wat kleurrijke kussens op de bank of gebruik een vloerkleed om de zithoek net wat gezelliger te maken. Uiteindelijk kan je zelf de accenten leggen waar jij wil in jouw interieur.

Share.

About Author

Leave A Reply