Het kan dé struggle in je huishouden zijn: een gebrek aan opbergruimte. Maar de rieten mand kan hier een oplossing bij bieden. Maak een einde aan het rondslingeren van spullen in je huis. En dat ook nog eens in stijl!

Een fraai uiterlijk

Rieten manden zijn ideale opbergers. Zo hebben ze een elegant en stoer uiterlijk. Ook brengen ze een rustige uitstraling met zich mee, vanwege de zachte en natuurlijke kleuren van het materiaal. Het is weer eens iets anders dan de plastic bakken waar je je spullen nu wellicht in bewaard. Met deze manden voeg je een waar stukje stijl toe aan je interieur!
Rustgevende en stijlvolle rieten mandenBron afbeelding

Verschillende varianten

Het leuke aan de rieten mand is dat er veel varianten zijn. Zo kun je spelen met verschillende vormen. Richt je kamer bijvoorbeeld in met zowel vierkante als ronde manden. Hierbij kun je ook nog kiezen voor meerdere formaten. Kleine manden voor prulletjes, en grote manden voor flinkere spullen.

Daarnaast zijn er allerlei looks voor de rieten basket. Hoewel de basic kleur natuurlijk gewoon bruin of grijs is, kun je er veel meer mee! Een witte of zwarte dip dye onderkant ziet er bijvoorbeeld heel stijlvol uit. Of wat dacht je van manden met een Aztec print of een tekstopdruk?

Voor wie dat niet kleurrijk genoeg is: je kunt de mand bewerken met verschillende tinten verf. Ga voor strepen of ruitjes, bijvoorbeeld. Tijd om de creatieve handen uit de mouwen te steken! Al kun je deze vrolijke varianten ook bij een heleboel interieurwinkels vinden, mocht je niet zo’n DIY-liefhebber zijn.Diy dye rieten mandBron afbeelding

Geschikt voor iedere kamer

Er is nog een reden waarom de basket zo veelzijdig is: de rieten mand past in vrijwel iedere kamer. Zo kun je ‘m in de woonkamer kwijt bij het tv-meubel of in de boekenkast. Een grote mand staat ook prachtig op de grond, bijvoorbeeld naast een plant. Of gebruik de mand zelf als plantenbak! Zo maak je er een echte eyecatcher van. Je kunt er in de woonkamer van alles in opbergen: plaids en kussens, tijdschriften of speelgoed van je kids.

Naast de woonkamer, staat de mand ook beeldschoon in de slaapkamer. Hier kun je ‘m goed gebruiken om bijvoorbeeld sokken of andere kledingstukken in te bewaren. Op je nachtkastje staat ‘ie ook mooi in een klein formaat. Dan kun je er je sieraden of de oplader van je telefoon in kwijt.

Ten slotte tippen we de rieten mand voor de badkamer. Ben je bijvoorbeeld toe aan een nieuwe wasmand? Het antwoord is hier! Ook kun je kleine varianten van de mandjes goed gebruiken om een voorraad aan badproducten in op te bergen. Of bijvoorbeeld de fris gewassen handdoeken, meteen klaar voor gebruik!Plaids in de rieten mandBron afbeelding

De rieten mand: veelzijdig inzetbaar

Multifunctioneel is ‘ie dus, de rieten mand. Je kunt ‘m kwijt in verschillende kamers. En daarnaast kun je ‘m helemaal stylen naar je persoonlijke wensen, door bijvoorbeeld met verf aan de slag te gaan. Zo voeg je een unieke, stijlvolle én handige opberger toe aan je interieur!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply