493635163Een mooie strak ingerichte kamer vraagt om een beetje ontregeling. Dat doe je met bijzondere woonaccessoires in een contrasterende stijl maar ook de stoelenmix werkt hierbij goed. Wat is de stoelenmix? Dat zijn de stoelen rond je eettafel die allemaal verschillend zijn en toch bij elkaar passen.

Combinatie van stoelen
Een eettafel met zes dezelfde stoelen staat wel netjes maar ook nogal stijf. Zeker als de rest van je interieur ook helemaal in stijl is. Kies daarom voor een combinatie van stoelen. De stoelen mogen verschillend van vorm en verschillend van kleur zijn. Toch moeten ze wel een eenheid vormen en er niet uitzien als een bijeengeraapt zooitje.

Eenheid in verscheidenheid
Hoe zorg je voor eenheid in de verscheidenheid van je stoelenmix? Er zijn verschillende manieren. Zo kun je kiezen voor een kleurenschema en niet meer dan drie kleuren, bijvoorbeeld hout, wit en blauw toelaten.

Daarbij kun je twee stoelen voorzien van een detail in de kleur van één van de andere zetels. Denk hierbij aan een kussentje of een een paar poten. Het kan dus zijn dat je zelf aan de slag moet met verf en kwast.

De voorzichtige versie
Vind je zes verschillende stoelen een beetje te wild? Denk dan eens aan een voorzichtige versie, met één of twee afwijkende stoelen. Die moeten dan wel heel duidelijk anders zijn dan de andere stoelen. Neem bijvoorbeeld vier houten stoelen en twee kunststof kuipstoeltjes, waarbij de kuipstoeltjes ook een totaal andere kleur hebben.

Je kunt ook een enkele over the top barokke stoel toevoegen aan vijf moderne design stoelen. Het is wel belangrijk dat de stoelen aan de eettafel allemaal een even hoge zitting hebben, zodat de mensen die aan tafel plaats nemen op de zelfde hoogte zitten.

Share.

About Author

Leave A Reply