Ben jij van plan om binnenkort een thuiskantoor in te richten? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je een geschikte ruimte kiezen in de woning. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk afleiding is en dat er genoeg plek is voor al je spullen. Maar welke meubels, producten en accessoires moet je eigenlijk aanschaffen om een home office goed in te richten? Wij vertellen het in dit artikel!

Perfect bureau met comfortabele stoel

Laten we eerst beginnen bij de basis: een goed bureau en een fijne stoel. Dit is vaak de plek waar je de meeste uren doorbrengt. Het is daarom belangrijk dat je een perfect bureau koopt met de juiste afmetingen en hoogte. Daarnaast moet de bureaustoel comfortabel zitten. Ga hiervoor naar een winkel om verschillende stoelen te testen. Laat je eventueel adviseren zodat jouw kantoor helemaal ergonomisch verantwoord wordt. Een goede bureaustoel is de investering meer dan waard.

Goede printer en cartridges

Ook een goede printer mag niet ontbreken in jouw kantoorruimte. Let bij het aanschaffen niet alleen op de functies van de printer, maar ook op de kwaliteit en het formaat. Het apparaat moet perfect aansluiten bij jouw wensen. Hoef je bijvoorbeeld alleen maar documenten en facturen te printen? Dan is een eenvoudige en compacte printer prima. Wil je ook mooie foto’s kunnen printen, inscannen en kopiëren? Kijk dan eens naar een professionele all-in-one printer. Vergeet daarnaast niet om de juiste cartridges te kopen. Tip: Koop een HP cartridge of inktpatroon van een huismerk eenvoudig online. Dan hoef je de deur niet uit en kun je nog een paar uurtjes doorwerken! Check daarnaast altijd of je het juiste inktpatroon koopt voor jouw printer. Een HP cartridge is namelijk specifiek gemaakt voor dit merk. Controleer welk model en welke printerserie je hebt en zoek hier de gewenste cartridge bij.

Grote kasten en lades

Wat voor een werk je thuis ook doet, je kunt nooit genoeg opbergruimte hebben in het kantoor. Koop dus een grote kast, een extra ladeblok of een handig rek waar je veel spullen in kwijt kunt. Geef alles meteen een vaste plek zodat je het snel kunt terugvinden. Ook handig: een paar wandplanken aan de muur waar je zowel leuke decoratie als praktische items neer kunt zetten.

Juiste verlichting

Werk je vooral ’s avonds of heb je altijd goed licht nodig? Besteed dan zeker wat meer aandacht aan de lampen in je thuiskantoor. Hang een goede plafondlamp op en koop een fijne bureaulamp met helder licht. Het kan natuurlijk ook nooit kwaad om wat sfeerverlichting toe te voegen voor een gezellige vibe!

Sfeervolle planten en accessoires

Naast alle praktische spullen moet je ook decoratieve items in het kantoor zetten. Met een paar toffe accessoires en grote kamerplanten voelt de ruimte meteen al wat aangenamer. In een sfeervol thuiskantoor kun je namelijk veel beter werken dan in een kille en lege kamer.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply