Het komt vandaag de dag steeds vaker voor: werken in een thuiskantoor. En dat is natuurlijk hartstikke fijn! We genieten er dan ook massaal van om thuis aan het werk te kunnen. Maar dit betekent wel dat ook de inrichting van de werkplek je eigen verantwoordelijkheid wordt. Daarom lees je in deze blog: je thuiskantoor sfeervol inrichten doe je zo!

Licht vormt de basis

We beginnen meteen bij een van de belangrijkste onderdelen van het thuiskantoor sfeervol inrichten: het licht! Het is nu eenmaal zo dat we in een land wonen met veel donkere dagen; met name in de wintermaanden, maar ook tijdens alle regenachtige momenten. En dan is het wel zo ideaal om een lamp te laten shinen in je kantoor!

Een geschikte bureaulamp mag dan ook niet ontbreken: de meest directe vorm van licht vanaf je bureau. Deze lampen zijn er in een heleboel soorten en maten te vinden – voor ieder wat wils. Zo kun je gaan voor een basic variant, waarmee je gewoonweg altijd goed zit. Maar uitpakken mag natuurlijk ook! Bijvoorbeeld met een lamp in een vrolijke kleur. Meteen goed voor je humeur!
Sfeer in het thuiskantoor: kies de juiste verlichting

De juiste tafel

Waar je alle dagen aan doorbrengt tijdens je werkuren in het kantoor? Juist: de tafel! En dat betekent natuurlijk dat deze dan ook wat aandacht verdient. Hoewel we bij de kantoortafel al snel denken aan de saaie variant met een witkleurig blad – en totaal geen uitstraling van persoonlijkheid – kan dat helemaal anders. Het is immers jouw huis!

Kies dan ook voor een tafel die zorgt voor sfeer. Zo zijn wij dol op tafels van hout: hoe robuuster van look, hoe beter. Het hout mag dus best hebben geleefd! En vergeet ook de bijbehorende poten niet – die kunnen net zo goed een uitstraling hebben. Ga je voor strak metaal of juist liever doorleefd hout? It’s up to you!
De houten bureautafel voor meer sfeer in het thuiskantoor

Zitten in comfort

Als je voor een tafel met sfeer kiest, neem dan ook meteen de look van je stoel mee! Dat is immers ook een item waar je een groot deel van je tijd op doorbrengt. Dat leidt ons meteen bij hetgeen dat nog belangrijker is dan de uitstraling van je stoel: hoe je erop zit. Ergonomisch zitten is een must, alleen zo breng je je werkdagen door in comfort. Iets om bij stil te staan bij het uitkiezen van de juiste stoel!

Gelukkig zijn er vandaag de dag een heleboel prachtige stoelen te vinden die ook nog eens goed zitten. Zo kun je gaan voor een bureaustoel of een kuipstoel die volledig af is te stellen op jouw houding. En pak daarbij bijvoorbeeld uit met een mooie, warme tint – dat maakt meteen een eyecatcher van die stoel!
Thuiskantoor sfeervol inrichten: kies de juiste stoel

Details voor de finishing touch

De laatste tip om meer sfeer te creëren in je thuiskantoor: denk aan de details! Deze vormen dé ideale manier om de ruimte helemaal af te maken. Zodat jij je er volledig op je gemak voelt. Zoals dat uiteraard hoort in eigen huis!

Aan welke details je kunt denken? Bevestig bijvoorbeeld een plank aan de muur waar je tijdschriften en boeken op legt. Of hang foto’s of kaarten aan de wand. Ook belangrijk in de ruimte: planten! Laat je creativiteit de vrije loop.
Je thuiskantoor sfeervol inrichten

Thuiskantoor sfeervol inrichten: voor meer werkplezier

Wie thuis werkt, mag best uitpakken wat betreft de look van het kantoor. Het is immers je eigen woning, wie maakt je wat! Daarnaast is het niets dan bevorderlijk voor het werkplezier. Om het werken vanuit huis nog idealer te maken!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply