Ga je op kamers? Yes, hartstikke leuk! Je hebt maar weinig ruimte, maar je kunt zéker iets tofs maken van je kamer. Zeker als je kiest voor een efficiënte indeling. Hoe doe je dat, slim je studentenkamer inrichten? Lees onze handige tips!

Weinig spullen bij je studentenkamer inrichten

Een tafel, een bank, meerdere stoelen, een bed, een grote kast: er moeten keuzes gemaakt worden bij de inrichting van je kamer. Zeker bij een studentenkamer inrichten van 12 m2 of kleiner past simpelweg niet alles erin. Wat vind je nu écht belangrijk in je kamer? Misschien kun je bijvoorbeeld met je vrienden in de gedeelde woonkamer chillen – dan hoef je niet per se meerdere stoelen in je kamer te hebben staan. Denk dus slim na over je hele studentenhuis inrichten!

5 tips voor het efficiënt inrichten van een studentenkamer

Studentenkamer meubels hebben meerdere functies

Bepaalde meubels heb je nu eenmaal gewoon nodig in je leven. Maar als je het slim aanpakt, hebben ze een dubbelleven bij de inrichting van je studentenkamer. Wat we bedoelen? Je bed kan ook prima als bank. Koop een bed met opbergruimte onderin om je spullen in te kunnen stoppen. En met een groot (of nog beter: uitschuifbaar) bureau heb je tegelijkertijd een tafel om aan te eten.

Werk in de hoogte bij de inrichting van een studentenkamer

Je kunt je meubels niet alleen voor meerdere functies gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om in de hoogte te werken. Met een hoogslaper in je kamer! Als je geluk hebt, is zo’n bed al ingebouwd in je kamer. Maar je kunt er ook zelf eentje aanschaffen – nieuw of in de kringloopwinkel. Dat slaapt hartstikke knus. En onder je bed heb je zo plek voor je bureau of een bankje – zeker ideaal als het bijvoorbeeld gaat om een studentenkamer 10 m2 inrichten. Dan moet je echt elk stukje ruimte benutten!

Inrichting van een studentenkamer: handige tips

Kamer inspiratie student: alle hoekjes benutten

Bij een studentenkamer inrichten heb je soms te maken met lastige hoekjes. Zeker als je in een oude woning intrekt. Onze tip: probeer van élk hoekje gebruik te maken. Ook als het een onhandig en klein hoekje is. Zet er bijvoorbeeld je wasmand neer, een schoenenrekje, een gitaar of een mooie plant. Want decoratie is ook belangrijk – zo geef je je kamer persoonlijkheid!

Opbergruimte is essentieel

Bij de inrichting van je studentenkamer is opbergruimte heel belangrijk! Als je je spullen goed kunt opbergen, neemt je rommel geen plek in beslag. En zo ziet je kamer er ook meteen veel netter uit! Zorg in het rijtje van studentenkamer meubels dus zeker voor een fijne kast. Het liefst een hoge kast: die past toch wel aan je wand! En dat het ín die kast een rommeltje is maakt verder weinig uit – dat ziet toch niemand.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply