Je wilt iets nieuws in huis? Misschien je interieur veranderen? Dat kan heel goed op een duurzame en verantwoorde wijze. Steeds meer mensen willen ‘bewust’ wonen en op die manier een zo klein mogelijke bijdrage leveren aan het broeikaseffect. Daarnaast is het ook hartstikke leuk om op een groene wijze te wonen.

Behalve dat je het milieu helpt, bespaart het je dikwijls ook veel geld! De eenvoudigste tips zijn vaak ook de beste, daarom een lijstje met interieurtips die je kunt uitvoeren om heerlijk groen te wonen.

Vervang je kussenslopen
Een huis begint er al heel anders uit te zien als je de kussens voorziet van nieuwe kussenslopen. Deze eenvoudige oplossing geeft een verfrissend gevoel, zonder dat je meteen een nieuwe bank of bed hoeft te kopen.

Verf de muren en meubels regelmatig in een andere kleur
Oude familie-erfstukken ga je natuurlijk niet oververven, maar de paar stoelen rondom de eettafel zijn heel leuk te vernieuwen door ze een helder likje verf te geven. Je hoeft dan geen nieuwe stoelen te kopen en het voelt toch alsof je nieuwe hebt gekocht.

Verander de opstelling in de kamers
Niets zo lekker om eens het interieur goed door elkaar te schuiven. Een nieuwe look is zo gecreëerd als je de eetruimte helemaal aan de andere kant van het huis plaatst. Merk je al hoe enthousiast je wordt als je daarover nadenkt? Voer het eens uit en bekijk het resultaat. Trouwens, duurzaam wonen betekent niet dat je geen nieuwe dingen mag kopen; als je ergens iets ziet dat volledig bij je nieuwe inrichting past, koop het dan gewoon!

Planten
Zet meerdere groene planten door alle kamers van het huis. Hang ze aan de muren, zet ze in de badkamer en in het kozijn: planten brengen je huis tot leven.

Share.

About Author

Comments are closed.