Het leven wordt steeds duurder en de stijgende olieprijs, maakt dat ook het verbruiken van gas en elektra steeds duurder wordt. Toch kun je ook besparen op de kosten voor het verbruik van energie. Dit doe je niet alleen door kritisch te kijken naar de tarieven die je leverancier hanteert, maar ook in huis kun je maatregelen doorvoeren om energie te besparen.

Cv ketel

Of je een oude of nieuwe ketel hebt voor de verwarming van je huis, maakt voor het verbruik erg veel uit. Het kost oude(re) ketels meer moeite om je water warm te krijgen en je huis te verwarmen. Schaf daarom op tijd een nieuwe cv ketel aan. vind je een nieuwe ketel te duur, dan kun je ervoor kiezen om een te huren. Vaak kost je dit maar een paar euro per maand.

Isolatie

Wellicht een open deur, maar isoleer je huis goed. Zorg ervoor dat je huis geen enkel glas heeft en kies ook ervoor om je dak en je vloer te isoleren. Je huis houdt de warmte langer vast en na een warme zomer hoef je minder snel je verwarming aan te zetten, omdat de zomerwarmte langer in je huis blijft hangen.

Slimme thermostaat

Koop een slimme thermostaat. Een slimme thermostaat heeft bijvoorbeeld aanwezigheidsdetectie. Deze thermostaat kan daarmee zichzelf in- en uitschakelen bij aan- en afwezigheid van de bewoners van het huis. Hiermee wordt voorkomen dat je vergeet je verwarming uit te zetten.

Alternatieve verlichting

Misschien is het een gekke tip, maar steek eens wat meer kaarsjes aan bij donkere en koude dagen. Het is niet alleen zo dat je hier een gezellige sfeer mee creëert, maar je kunt wat meer lampen uitlaten en ook wordt het er wat warmer van in huis. Hierdoor hoeft je verwarming minder te stoken en kaarsjes zijn in verhouding minder duur.

Share.

About Author

Comments are closed.