In elke badkamer zijn ze te vinden: handdoeken! En hoewel ze natuurlijk vooral een praktisch doel dienen, valt er ook wat voor te zeggen om de handdoeken in de badkamer op stijlvolle wijze op te bergen. Zo beleef je meer plezier aan de look in je badkamer! In deze blog geven we verschillende voorbeelden.

In een mooi mandje

Het eerste idee voor handdoeken opbergen in de badkamer is om een klein mandje in de badkamer te plaatsen waar je een aantal handdoeken in stopt. Op de badrand bijvoorbeeld, of bij de wastafel. Zo zijn er altijd handdoeken binnen handbereik – en kun je de rest in de kast neerleggen.

Zeker als er bijvoorbeeld gasten over de vloer zijn, is dit een fraai idee. Zo besteed je namelijk duidelijk aandacht aan de look van je badkamer – en dat wordt gezien. Als je daarbij ook nog gaat voor een mooie kleurencombinatie van de handdoeken, is het plaatje helemaal compleet.
Stijlvol: handdoeken in een mandje in de badkamer

In de kast op de juiste manier

Over het opbergen van handdoeken in de kast gesproken: grote kans dat ze daar natuurlijk te vinden zijn. Wel zo makkelijk. Maar dat er een deurtje voor zit die je dicht kunt doen, betekent niet dat je verder niet hoeft stil te staan bij de manier waarop je de handdoeken hier wegstopt.

Ook bij het badkamer handdoeken opbergen in de kast is het zaak om stil te staan bij de manier waarop. Bepaal bijvoorbeeld of je het mooier vindt om ze op te vouwen en in de kast te leggen, of juist om ze op te rollen. Dat geeft namelijk een andere uitstraling! Aan jou de keuze om de handdoek kast in te richten.

Op een plank aan de muur

Een alternatief voor een kast voor handdoeken? Ga voor een handdoeken opbergsysteem aan de muur! Dat geeft een speelser effect: perfect dus als je daarnaar op zoek bent in de badkamer. Hang een paar mooie planken aan de muur, vouw of rol de handdoeken op – en de look is rond.

Het is een idee om op de planken aan de muur nog meer spulletjes te plaatsen. Denk aan een plantje bijvoorbeeld, of geurstokjes. Zo ruiken die handdoeken ook nog eens heerlijk! En het maakt van de plank een eyecatcher in de badkamer. Mooi!
Tips voor het opbergen van handdoeken in de badkamer

Aan een sierladder

Als je handdoeken vaker gebruikt, is het ook zaak om ze een mooi plekje te geven als ze worden opgehangen om te drogen. In dat geval is er een fraai handdoeken in de badkamer opbergen idee om ze aan een sierladder te hangen. Dat ziet er trendy uit! Perfect in de badkamer – toch wel een ruimte in huis die al gauw wat suf kan overkomen.

De sierladder brengt een rustgevende look naar de badkamer toe, waar je niet snel op uitgekeken raakt. In plaats van dat de doeken ergens op een krap hoekje worden gepropt, ziet dit er juist heel anders uit. Door zo’n ladder speciaal voor de handdoeken in huis te halen, is de uitstraling prachtig.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply