Ben je toe aan een nieuwe inrichting in je tuin? Wat een feest! Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk om na te denken over het juiste tuinmeubilair. Hoe maak je de boel nu echt gezellig? Daar gaan we het in deze blog over hebben: lees mee.

Bepaal het materiaal

Allereerst is het bij het tuinmeubilair uitkiezen belangrijk om te letten op het materiaal. Zo kun je tuinmeubelen kopen van hout: daarmee zit je simpelweg altijd goed. Het staat stijlvol en is tijdloos – je raakt er nooit op uitgekeken. Daar komt bij dat hout relatief goed tegen verschillende weersomstandigheden kan: ideaal als je niet van plan bent om steeds te schuiven met je tuinmeubels.

Maar er is natuurlijk meer dan dat. Ook de bekleding van de meubelen speelt een rol. Zo kun je tuinsets kopen die van zacht stof zijn gemaakt, of ga je juist voor een variant van leer. Sta er goed bij stil: wat vind jij mooi, waar beleef jij plezier aan?
Tips voor het uitkiezen van tuinmeubilair

De grootte van de tuinset

Vervolgens is het belangrijk om te bedenken hoeveel zitplek je wilt bieden in de tuin. Ook een van de belangrijkste tuinmeubelen tips! Zo is het zonde als je geen plek kan bieden aan alle gasten – iets om van tevoren een inschatting van te maken.

Natuurlijk, als je het grootste deel van de tijd met een klein gezelschap in de tuin doorbrengt, moet je wat betreft de grootte geen enorme tuinmeubels uitkiezen. Maar heb je bijvoorbeeld regelmatig gasten over de vloer? Houd daar rekening mee met het tuinmeubelen uitzoeken!

De vorm is van belang

We gaan verder naar de vorm van het tuinmeubilair. Ga je liever voor een ronde of een vierkante tafel? Een vierkante, of rechthoekige, tafel is praktischer als je veel gasten over de vloer hebt. Maar een ronde tafel kent een wat vriendelijkere uitstraling, en biedt een boel gezelligheid bij een klein gezelschap.

Daarnaast is ook de vorm of het soort van de stoel van belang. Net zo goed iets om bij stil te staan! Ga je bijvoorbeeld voor basic stoelen of juist robuuste stoelen. En pak je uit met details of houd je het juist liever eenvoudig.
Gezelligheid in de tuin: kies de juiste tuinmeubelen

Houd rekening met het onderhoud

Ten slotte is het een tip om stil te staan bij het onderhoud dat het tuinmeubilair dat je uitkiest nodig heeft. Vind je het geen probleem om de boel regelmatig schoon te maken, te poetsen of te ondersteunen voor een langere levensduur? Ideaal: dan ben je natuurlijk het makkelijkst uit, en kun je voor iedere materiaalsoort kiezen.

Maar als je daar eigenlijk geen zin in hebt – wat we best kunnen begrijpen –, doe je er goed aan om een set in huis te halen die maar weinig onderhoud nodig heeft. Daar doe je jezelf immers een veel groter plezier mee!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply