Een tuinhuisje staat hartstikke gezellig in de tuin! Hoewel dit huisje meestal wordt gebruikt als opslagplaats voor gereedschap, kun je er eigenlijk veel meer mee. Maak daar dan ook slim gebruik van! Wat zijn originele ideeën voor de inrichting van een tuinhuisje? We delen onze tips.

Tuinhuis als gastenverblijf

Heb je vaak visite over de vloer? Als je gasten regelmatig blijven slapen, is het wel zo fijn om wat privacy te kunnen creëren. Daarom is een tuinhuis als gastenverblijf inrichten ook zo’n goed idee! Zo is er als het ware een extra kamertje, maar dan buiten je woning. Je zou dit zelfs als een tiny house tuinhuis kunnen zien, waar bijvoorbeeld ook iemand voor een wat langere periode kan verblijven. En het is uiteraard ook leuk om er zelf eens te slapen: een vakantiehuisje in eigen tuin!

Een tuinhuisje in de tuin: 7x welke originele manieren van inrichten zijn er?

Tuinhuis inrichten als werkplaats

We noemden het al in de introductie: vaak wordt het tuinhuisje gebruikt als opslagplaats voor gereedschap. Je kunt dit doel ook combineren met klussen, als je graag in de weer bent met je gereedschap! Richt in dat geval een mooie werkplaats in in het tuinhuisje, met een goede werkbank. Zo kun je je tuinhuis inrichten met gereedschap, maar er tegelijkertijd ook zelf aan de slag gaan!

Tuinhuis inrichten als thuiskantoor

Werk je vanuit huis? Soms kunnen de muren toch wel een beetje op je af komen, als je je continu in je eigen woning bevindt. Ook hier is het tuinhuisje een ideale oplossing! Zo moet je namelijk toch echt even de deur uit: dit kan al het gevoel geven dat je werkplek zich net op een andere locatie bevindt. Leuk voor de afwisseling! En zo heb je vanuit je werkkamer ook nog eens een mooi uitzicht op je tuin.

Tuinhuis gebruiken als wasruimte

Wil je je tuinhuis praktisch inrichten? Daarbij moeten we meteen denken aan een tuinhuis als wasruimte. Zeker als je in je woning eigenlijk maar weinig plek hebt voor de was! Staat het steeds weer in de weg? Dan is het zeker een uitkomst om dit te verplaatsen – naar het tuinhuis in de tuin.

Een tuinhuisje in de tuin: 7x welke originele manieren van inrichten zijn er?

Tuinhuis als gameroom

Je kunt bij het inrichten van je tuinhuis ook denken aan een gameroom! Dit is geweldig als je bijvoorbeeld met pubers in huis woont: zij kunnen hier zo echt een eigen plekje van maken. Tegelijkertijd hoef jij niet steeds naar het geschreeuw en het geluid uit de gameconsoles te luisteren. Een ideale oplossing!

Tuinhuis als speelplek voor kinderen

Ook als je kleine kinderen hebt, kun je iets met het tuinhuis in de tuin. Je kunt je tuinhuis inrichten als speelhoek! Het is natuurlijk wel belangrijk dat je er goed zicht op hebt, om in de gaten te kunnen houden of alles goed gaat. Verder is dit zo’n goed idee omdat je er een heleboel speelgoed kwijt kunt. Dat hoeft zo niet allemaal in de woonkamer te liggen!

Tuinhuis inrichten als hobbykamer

Als laatst in de rij van tuinhuisje inrichten ideeën denken we aan een hobbykamer. Van postzegels verzamelen tot tekenen, van muziek maken tot kleien: je kunt natuurlijk een heleboel doen met je tuinhuis. Op die manier kun je de blokhut inrichten als de ideale plek om je vrije tijd door te brengen! Zorg voor een comfortabele inrichting en geniet volop van dit gezellige huisje in de tuin.

Verder lezen: Zelf een schuur bouwen? Hier moet je van tevoren goed over nadenken!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply