Tweedehands interieur shoppen is hot! En dat is niet zo gek: er zitten verschillende voordelen aan. Zo kun je flink wat kosten besparen, als je het op de juiste manier aanpakt. Daarnaast kies je voor een unieke uitstraling in je interieur, met items die niemand anders in huis heeft staan. Als je eenmaal weet hoe je de juiste pareltjes scoort, lukt het je om de mooiste tweedehands meubels en woonaccessoires te vinden! Lees gauw verder: we delen de do’s en don’ts.

Tweedehands interieur items kopen - dít zijn de do's en don'ts

Tweedehands interieur shoppen: don’ts

Laten we beginnen met de don’ts! Wat zijn de veelgemaakte fouten rondom het winkelen voor een tweedehands interieur? Het is natuurlijk een kunstje om gebruikte meubels te controleren op kwaliteit en waarde. Houd in ieder geval de volgende valkuilen in je achterhoofd.

  • Je kunt over het algemeen aanhouden: bij twijfel, niet doen. Vaak zegt een eerste indruk al genoeg. Als je het niet helemaal voelt bij een bepaald vintage meubelstuk, is het simpelweg niet voor jou.
  • Koop geen spullen van een slechte kwaliteit. Een tweedehands meubelstuk of decoratiestuk kan er nog zo mooi uitzien, maar als je merkt dat er gebreken zijn, kun je het maar beter laten staan. Controleer meubels daarom altijd op stevigheid. Wil je een tweedehands stoel kopen? Ga er gewoon even op zitten en voel of de stoel nog een tijdje mee kan gaan. Zeker bij interieuritems die je veel gaat gebruiken, is dit belangrijk!
  • Probeer items uit te kiezen die er nog relatief nieuw uitzien. Als je ziet dat een item al helemaal afgesleten is, is de kans groter dat het sneller kapot gaat.
  • Online shoppen: koop geen tweedehands interieuritems met weinig informatie of slechte foto’s. Het is natuurlijk handig dat je via bijvoorbeeld Marktplaats spullen kunt kopen, maar het product kan in het echt soms ineens tegenvallen – met name als er slechte foto’s bij zijn geplaatst, of onvoldoende informatie. Lees ook: Tweedehands spullen voor je interieur online bestellen? 5x Handige tips en tricks!
Tweedehands interieur items kopen - dít zijn de do's en don'ts

Tweedehands meubelen en woonaccessoires kopen: do’s

Naast de don’ts, zijn er uiteraard ook de do’s! Wat kun je juist wél doen rondom het tweedehands interieur shoppen?

  • Bezoek fysieke winkels. Door de tweedehands meubelen of accessoires eerst even in het echt te bekijken, kun je veel beter inschatten hoe het met de kwaliteit staat.
  • Ga naar goedkope tweedehands- en kringloopwinkels. Over het algemeen geldt dat kringloopwinkels in steden, met name in de Randstad, behoorlijk prijzig kunnen zijn. Ga daarom liever in rustigere provincies op tweedehands interieur jacht! In bijvoorbeeld Friesland en Overijssel zijn veel goede kringloopwinkels te vinden, met een uitgebreid aanbod.
  • Let op de juiste materiaalsoorten. Sommige materialen zijn nu eenmaal steviger dan andere materiaalsoorten. Robuust en dik hout blijft bijvoorbeeld jarenlang mooi. Ook met stevig metaal en kwalitatief leer zit je goed.
  • Beeld je in of het item bij jouw woning past. Of het nu gaat om tweedehands meubelen of tweedehands woonaccessoires: het is altijd slim om je een voorstelling te maken van hoe het eruitziet in jouw huis. Neem misschien zelfs een foto van je interieur mee, zodat je het nog beter kunt inschatten. Zo weet je precies of dat tweedehands pareltje gaat passen!
Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply