dakkapelJe bezit een geweldig huis dat je helemaal naar eigen smaak hebt ingericht. En daar ben je heel gelukkig mee. En nog mooier, je huis staat in een buurt waar je heerlijk woont. In dit huis, in deze straat, wil je blijven wonen. En toch knaagt dat éne minpuntje aan je: je zou wel wat meer ruimte kunnen gebruiken, voor een extra slaapkamer bijvoorbeeld. Een dakkapel kan je de gewenste oplossing brengen.

Wat doe je met de zolder?
De meeste eengezinswoningen worden gebouwd met een zadeldak, dat bedekt is met dakpannen. De vorm is ideaal om regenwater af te voeren. Er zit ook een minder leuke kant aan: het schuine dak zorgt ervoor dat je aan de binnenkant weinig loop- of sta-ruimte hebt. Alleen de ruimte in het midden is vrij toegankelijk. Zo’n zolder wordt daarom vooral gebruikt om allerlei minder gebruikte spullen te bewaren, van uit de tijd geraakte kinderstoel tot kerstspullen. Omdat de ruimte minder toegankelijk is wordt er meestal een niet al te groot dakraam aangebracht.

Ruimte creëren
De zolder zou een heel stuk toegankelijker zijn als het loop- en sta-oppervlak vergroot zou kunnen worden. Met een dakkapel creëer je verrassend veel ruimte. Als je een dakkapel aanbrengt haal je een stuk van het schuine dak weg, aan de bovenzijde komt een stukje plat dak, aan de voorzijde wordt verticaal een raamkozijn geplaatst. Uiteraard wordt de dakkapel zo hoog op het dak geplaatst dat je zonder je hoofd te stoten voor het raam kunt gaan staan.

Veel meer licht
De extra ruimte verandert je zolder in één keer in een leuke zolderkamer. Door het grote raamkozijn stroomt er ineens veel licht naar binnen. Je nieuwe kamer is ideaal om te gebruiken als logeer- of werkkamer.

Share.

About Author

Leave A Reply