De keuken vormt een belangrijk onderdeel van het huis. Het is de plek waar je het eten klaarmaakt voor de hele familie en waar je eenvoudig boel weer afwast, of in de vaatwasser zet natuurlijk. Een aangename keuken moet zowel functioneel ingericht alsook mooi zijn. Hoe krijg je dat voor elkaar?

De beste manier om een keuken een prettige plek te maken om in te koken en te eten, is door verschillende materialen te gebruiken. Door ronde houten kastjes te combineren met strak vormgegeven, metalen, inductieplaten of gasfornuizen, creëer je een interessante keuken. Als je ook nog wat leuke kleuren uitprobeert, die de keuken wat opfleuren, heb je ineens een gezellige ruimte erbij.

Maak ruimte voor verzamelobjecten
Door op leuke plaatsen – bijvoorbeeld boven op de kast – je pannen of receptenboekjes te zetten, krijg je een echt ‘keukeneffect’. De zichtbaarheid van deze objecten nodigt uit om ze te gebruiken.

Geef je borden de ruimte om te ademen
Een van de nieuwste trends is het zichtbaar opstellen van de borden – verticaal – in een kast. Ze krijgen dan voldoende ‘lucht’, waardoor ze schoon blijven. De onderkant van het ene bord hoeft dan niet – soms een beetje vies – op de ander, en je bordenkast krijgt een speels voorkomen.

Wees creatief met de verlichting
Een goede verlichting kan een kamer maken of breken, vraag dat maar aan de beroemde regisseurs die alleen filmen als het licht perfect is. Zo is het ook voor de keuken. Als je een paar leuke, sfeervolle lampjes plaatst, verwordt de keuken algauw tot een plek waar je graag blijft.

Mix je meubels
Een paar stoelen en tafels van andere materialen en ander uiterlijk geven je keuken een sprankelend voorkomen. Probeer het eens en verras jezelf.

Share.

About Author

Comments are closed.