Je hebt het vast wel eens online gezien: meubels en andere dingen die worden gemaakt van oude pallets die niet meer gebruikt worden. Je kunt er dan ook best makkelijk iets nieuws van maken. Heb je oude pallets liggen en weet je niet goed wat je ermee moet? Haal inspiratie uit de volgende ideeën en wie weet heb je straks wel een prachtig zelfgemaakt nieuw meubel in huis of in de tuin.

Het gave Pinterest bed

Deze heb je waarschijnlijk wel eens voorbij zien komen: mensen die van hun oude pallets een mooi bed maken. In principe is het idee best simpel: spijker of niet een aantal pallets aan elkaar om een bodem te creëren voor het bed. Eventueel stapel je er twee op elkaar, zodat het bed wat hoger wordt. Eventueel kun je ze daarna verven in een mooie kleur (nadat het allemaal geschuurd is, natuurlijk). Je kunt kiezen voor simpel zwart of wit, of juist iets speelsers als lichtblauw of roze. Ook kun je ze lakken om de mooie hout look te behouden. Leg hier je matras bovenop en doe eventueel lampjes onder de latten door en voila, je hebt een bed! Uniek en ook nog eens stijlvol.

Een bankje in de tuin

Een bankje in de tuin

Met pallets maak je gemakkelijk een bankje die je in de tuin kunt zetten. Je hebt hier dan ook minder pallets voor nodig dan voor een bed. Je zal hiervoor echter wel moeten gaan zagen en ervoor zorgen dat de pallets de juiste maten hebben. Zorg vervolgens voor een zitvlak, een rugleuning en twee armsteunen. Maak het allemaal goed aan elkaar vast met houtlijm, spijkers of nietjes en ta da! Je bank is klaar. Ook deze kun je weer schilderen of lakken; net wat je zelf mooi vindt. Vergeet niet om het hout even te schuren om splinters te voorkomen.

Haal ze uit elkaar en wees creatief

Als je voorzichtig te werk gaat, kun je de pallets ook uit elkaar halen en de losse planken gebruiken voor een geheel eigen meubel of woondecoratie. Je kunt er bijvoorbeeld een plantenbak mee maken voor buiten door de planken in een vierkante of rechthoekige vorm aan elkaar te bevestigen. Of je kunt een tafeltje of kastje maken door ditzelfde idee toe te passen en hem de hoogte in te bouwen. Ook leuk als bijvoorbeeld tafeltje voor een plant voor binnen. Je kunt er echt van alles mee op het gebied van bijvoorbeeld decoratie woonkamer accessoires, dus wees creatief!

Share.

About Author

Leave A Reply