Bah! Je wooncomfort gaat flink achteruit als je last hebt van vieze geurtjes in huis. Hoe je ervoor zorgt dat de vieze lucht verdwijnt? Ontdek onze tips!

Goede ventilatie: weg is die vieze geur in huis

Een vieze lucht in huis is vaak het gevolg van slechte ventilatie. Zo staat de lucht in huis als het ware stil – en dan komt er al gauw een smerige geur in huis bij kijken. Breng de lucht in beweging! Ventilatie is belangrijk. Zet dagelijks de ramen open – liefst tegen elkaar, zodat het goed door kan waaien. Maar ook een goed ventilatiesysteem in huis kan wonderen doen, zeker in bijvoorbeeld de badkamer! Of kijk eens naar een ontvochtiger of een luchtreiniger.

Vieze geurtjes in huis? 7x zo kom je ervan af!

Andere manieren om vocht tegen te gaan bij een slechte geur in huis

Niet alleen ventilatie is belangrijk: er is meer om aan te denken om de muffe geur in huis weg te krijgen bij vochtigheid. Zo blijft je huis ook langer vochtig als je heel lang onder de douche staat. Of als je de was binnenshuis ophangt. Buiten ophangen of een droger gebruiken is een handiger idee!

Je hond schoonhouden

Ook huisdieren kunnen helaas bijdragen aan een vieze geur in huis. Zo kennen we allemaal wel de geur van een stinkende hond. Zeker iets om rekening mee te houden! Als je je hond regelmatig een wasbeurt met een lekker geurende shampoo geeft, is die vieze geur in huis al gauw verdwenen! En maak bijvoorbeeld ook de hondenmand goed schoon.

Schoenen en sportkleding: let op bij een muffe geur in huis

Heb je veel schoenen of sportkleding in huis staan? In de hal, op de slaapkamer of in de woonkamer: dit kan een nare geur verspreiden op veel plekken in je woning. Liever meteen schoonmaken of goed opbergen dus!

Vieze lucht in huis verwijderen met onze tips

De putjes controleren

Uit putjes in de badkamer, keuken en het toilet kunnen smerige geurtjes komen. Controleer daarom of de putjes nog goed doorlopen als je last hebt van een vieze lucht in huis. Is dat niet het geval? Dan is het tijd om ze eens goed te reinigen!

De prullenbak schoonhouden

Vieze lucht in huis verwijderen: sla ook je prullenbak niet over! Hier kunnen vreselijke nare luchtjes uit vandaan komen. En waar dat begint met stank in de keuken, verspreidt dit zich al snel door je hele huis. Zeker in een kleine woning! Maak je prullenbak regelmatig schoon om die muffe geur in huis te verwijderen.

Luchtverfrissers in huis

Blijft de vieze geur in huis hangen? Dan kun je die ook tegengaan met luchtverfrissers in huis. Zo zijn er handige geautomatiseerde systemen waarbij er op vaste tijdstippen een lekkere geur uit de verfrisser komt. Dan hoef je er zelf niet meer over na te denken! Of maak een natuurlijke luchtverfrisser, met bijvoorbeeld lavendel, rozemarijn en citroen.

Meer lezen? 5x Zo zorg je voor een frisse geur in het toilet

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply