Het is een pracht in huis: vintage meubels. Maar deze meubelstukken vragen wel wat meer onderhoud dan nieuwe meubelstukken. Niet erg, als je het op de juiste manier aanpakt. Hoe dat in z’n werk steekt? Dat behandelen we in deze blog: lees mee!

De schoonmaak is van belang

Het is belangrijk om vintage meubels goed schoon te houden. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat vlekken in het hout van je mooie tweedehands tafel trekken – iets wat je maar beter voor kunt zijn. Besteed bij dit soort meubelstukken dan ook net wat meer tijd in de schoonmaak.

Belangrijk is ook om de items op tijd schoon te maken. Zie je dat er een vlek op zit? Ga meteen aan de slag – wacht niet eerst nog een moment af onder het mom van dat komt later wel. Want dan is de kans groot dat je te laat bent! En dat is maar wat zonde.
Vintage meubels mooi houden: zo pak je dat aan

Af en toe in de lak

Een nieuwe laklaag is van tijd tot tijd een redder in nood bij houten meubelstukken die tweedehands of vintage zijn. Sla dat dan ook niet over! In ieder geval eens per jaar doe je er goed aan om het hout in de lak te zetten.

En dat is niet alleen goed voor de levensduur van het meubelstuk, het ziet er ook nog eens fraai uit! Zo voorkom je dat je items in je huis hebt staan die er dof uitzien. Ga juist liever voor een frisse, glanzende uitstraling. Prachtig!

Een nieuwe lik verf?

Een nieuwe lik verf kan ook al wonderen doen voor de look van retro meubels. Sta in een vintage interieur dus af en toe stil bij het feit: is een nieuwe kleurlaag wenselijk? Zeker als je een nieuwe vintage meubelstuk in huis haalt, is dat de overweging waard.

Misschien kun je zo de look evenaren die je helemaal voor je zag! En zo beleef je er natuurlijk alleen maar meer plezier aan – waar het uiteindelijk om draait. En eerlijk is eerlijk: een lik verf is zo gegeven, dat valt best mee qua moeite in de categorie vintage meubels opknappen.
Zo ga je om met vintage meubelstukken in huis

Een voorzichtige behandeling

Ten slotte is het in het algemeen van belang om voorzichtig om te gaan met vintage meubels – zeker als het bijvoorbeeld gaat om vintage design meubels. Grote kans dat je dit sowieso al doet met je spullen, maar wees hier bij vintage artikelen nog meer bewust van. Zo gaan ze simpelweg langer mee!

Als je ze bijvoorbeeld moet verslepen, verplaatsen of verhuizen, is het zaak dat je hier een slim plan voor maakt. En heb je een vintage bank of een vintage stoel in huis? Plof hier dan niet op neer, maar ga voorzichtig zitten. Het zijn dat soort simpele zaken, die de levensduur al aanzienlijk kunnen verlengen.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply