Ben je erover aan het denken om een vloerkleed in huis te nemen? Een heerlijk idee! Je wilt daarbij natuurlijk wel op de hoogte zijn van de laatste vloerkleed trends. Vloerkleden zijn er in alle soorten en maten te vinden. Welke kleden mag jij niet missen op je vloer?

De grafische look

We beginnen bij een opvallende look: het vloedkleed met de grafische print. Of het nu gaat om strepen, ruiten of stippen: het hoort er allemaal bij. Vaak zijn de prints op de mat afgedrukt in een herhalend patroon, waarbij de prints groot zijn qua formaat.

Ook gaan de designs meestal gepaard met stevige kleurcontrasten. Zwart en wit, bijvoorbeeld: nog wel de meest basic variant, die bij vrijwel ieder interieur past. Maar ook kun je gaan voor een ander kleurcontrast: groen en rood, of paars en geel. Verstandig is hierbij wel om ervoor te zorgen dat ten minste één van de kleuren ook op andere plekken in je interieur terugkomt. Om te voorkomen dat het een ratjetoe wordt in je woning.

Het vintage kleed

Dit vloedkleed is al een tijdje terug in beeld, en lijkt ook niet meer te verdwijnen: het vintage kleed! Gekenmerkt door de wat ouderwetse touch, met veelal warme kleuren als donkerrood of -blauw. De print? Die kennen we allemaal wel, bestaande uit sierlijke bloemen en vaak een benadrukte omlijsting aan de randen van het kleed.

Je kunt het vintage kleed daadwerkelijk tweedehands kopen, maar ook steeds meer winkels brengen een nieuwe versie op de markt. De oude look in een nieuw jasje! Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Het hoogpolige vloerkleed

De look van je kleed draait natuurlijk niet alleen om de prints die erop staan. Ook de vorm van het materiaal speelt een rol. Eén van onze favoriete soorten? Het hoogpolige vloerkleed!

Zeker in de koudere maanden van het jaar is het heerlijk om een vloerkleed als deze onder je voeten te voelen. Wat een warmte en zachtheid! Daarnaast heeft het hoogpolige kleed ook een heel knusse uitstraling – om het plaatje compleet te maken. Verder is het de bedrukking waar je voor kiest die bepaalt of het kleed een moderne afwerking krijgt. Ga bijvoorbeeld voor een trendkleur: donkergroen of diepblauw. Meer dan deze kleur is niet nodig; wel kun je gaan voor bijvoorbeeld een gradiënt binnen de kleur.

Het vloerkleed van leer

Zoals we het tapijt kennen, is het gemaakt van stof. En hoewel dat er natuurlijk beeldschoon uitziet, kun je ook eens voor iets heel anders gaan. Wat dacht je van leer? Wow! Daar had je misschien zelfs nog nooit aan gedacht in deze tapijtvorm.

Het leren vloerkleed past helemaal bij de Scandinavische interieur inrichting. En laat dat er nu eentje zijn waar we enorm dol op zijn – en die we maar graag in huis halen. Ga bijvoorbeeld voor een kleed van suède: heerlijk zacht onder de voeten. En in tegenstelling tot het vloerkleed van stof, blijft deze variant in de zomer lekker koud! Zo geniet je dus ook in deze tijd van het jaar van je kleed.

Kies jouw favoriet uit de vloerkleed trends

Zoals wel blijkt uit deze blog, zijn er een heleboel vloerkleed trends te vinden. Waar de ene soort past bij de minimalistische of Scandinavische woonstijl, past de andere soort juist weer beter bij de traditionele of vintage interieur inrichting. Dat maakt dat er voor ieder wat wils is. Nu is de taak aan jou: kies je favoriet – en laat je woonkamer of slaapkamer helemaal shinen met je nieuwe vloerkleed!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply