Kasten zijn er natuurlijk in alle soorten en maten te vinden. Van dressoir tot kledingkast, van boekenkast tot nachtkast. Ben je naar de ideale kast op zoek, die aan al jouw specifieke wensen voldoet? Dan is een op maat gemaakte kast een ideaal idee! Die kun je immers helemaal naar wens inrichten. De precieze voordelen van zo’n op maat gemaakte kast? We zetten ze voor je op een rijtje!

Op maat gemaakte kast: past precies

Het belangrijkste voordeel aan een op maat gemaakte kast? Dat is dat ‘ie precies past – op de millimeter nauwkeurig! Ideaal als je een hele wand wilt vullen met kastruimte. Zo sluit de kast namelijk perfect aan op je gehele wand. Dat staat enorm netjes! Nooit meer die centimeters speling, waar je toch steeds weer tegenaan moet kijken. Fijn bijvoorbeeld bij een op maat gemaakte kledingkast in de slaapkamer, of juist een op maat gemaakte kast in de woonkamer.

Kast op maat laten maken in elke wenselijke vorm

Niet alleen de precieze afmetingen van de kast heb jij voor het zeggen, maar ook de vorm van de kast! Hoewel het natuurlijk een optie is om voor een eenvoudige inrichting met vakken van eenzelfde grootte te kiezen, kun je juist ook voor een uniekere look gaan. Laat je creativiteit de vrije loop! Denk aan een ronde of een driehoekige kast: die vind je toch minder gauw in de winkels.

Unieke vorm voor lastige hoekjes

Zo’n kast met een unieke vorm biedt ook een uitkomst bij lastige hoekjes in huis. Denk aan een wandkast op maat bij het trappengat. Als je voor deze locatie een kast op maat laat maken, kan ‘ie verder lopen onder je trap, zonder dat hier veel ruimte verloren gaat. Je hoeft dus niet bij een vierkante of rechthoekige trap te blijven: dat maakt dat de trap op maat overal past!

Op maat gemaakte kast in woonkamer: styling naar wens

Het is natuurlijk ook leuk aan een op maat gemaakte kast dat je ‘m qua looks helemaal naar wens kunt hebben. Denk aan de materiaalsoort: ga je voor hout of metaal? En als je voor hout gaat, welke soort hout kies je precies? Denk ook na over de gewenste kleur, evenals de verdeling van de vakken. En sla de details niet over: wil je een open kast, of juist deurtjes of lades? En welke hendels hebben ze? Laat van A tot Z je ideale kast op maat maken, of het nu gaat om tv-meubelen op maat of boekenkasten op maat!

Praktische kast op maat: eigen indeling uitwerken

Geef ook een praktische invulling aan de op maat gemaakte kast: zorg dat de verdeling van de vakken mooi aansluit op de spullen die je erin wilt stoppen. Bij boeken is dat natuurlijk al gauw voor de hand liggend. Maar met een op maat gemaakte kledingkast is het zeker zaak om je wensen op te stellen: wil je bijvoorbeeld vooral kleding ophangen of juist opvouwen? Om maar wat te noemen! Zeker als je in de winkel nog niet je ideale kast bent tegengekomen, kun je nu het beste exemplaar samenstellen.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply