Er komt altijd een moment dat de dakramen toe zijn aan vervanging. Bijvoorbeeld omdat de ramen al erg oud zijn of door slecht onderhoud. Hieronder lees je niet alleen wanneer je de dakramen moet vervangen, maar ook wat de voordelen zijn van een nieuw dakraam. We geven ook wat extra informatie over de mogelijkheden qua materialen en de verschillende prijzen.

Waarom een nieuw dakraam?

Als een dakraam heel erg slecht is, is het niet meer dan logisch om deze te vervangen. Toch kun je er ook voor kiezen om al eerder een verouderd dakraam in te wisselen voor een nieuwe. De nieuwe generatie dakramen hebben namelijk erg veel voordelen! Zo hebben ze bijvoorbeeld een hele lange levensduur, betere isolatie- en ventilatieopties en komt er door het grote glasoppervlak meer daglicht naar binnen.

Houten of kunststof dakraam?

Er zijn tegenwoordig hele goede dakramen verkrijgbaar van zowel hout als kunststof. Beide materialen hebben verschillende voor- en nadelen. Zo kun je houten kozijnen bijvoorbeeld altijd schilderen en zorgt dit karakteristieke materiaal voor een warme uitstraling. Kunststof dakramen hebben juist weer minder onderhoud nodig en hebben een hoge isolatiewaarde. Beide opties zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, stijlen en formaten. Bekijk online wat het beste past bij jouw woning en lees meteen meer over de prijzen. De prijzen van deze VELUX dakramen zijn bij DakraamConcurrent inclusief montage, officiële installatieproducten en afwerking.

Wanneer moet je een dakraam vervangen?

Er zijn verschillende redenen om een oud dakraam te vervangen. Misschien zijn de huidige kozijnen van een hele slechte kwaliteit. Hierdoor zullen de dakramen eerder beschadigen of verweren. Een goed dakraam kan door de jaren heen ook slechter worden door een gebrek aan onderhoud. Het is belangrijk om de scharnieren en vergrendelingen goed schoon te houden. Daarnaast moet je regelmatig de sleuven en randen aan de buitenkant schoonmaken. Vooral als het een houten dakraam is. Als je dit niet doet, kunnen er bijvoorbeeld bladeren op blijven liggen die verstopping of zelfs lekkage veroorzaken. Verschillende weersomstandigheden kunnen er ook voor zorgen dat de dakramen na verloop van tijd worden aangetast. In de meeste gevallen kun je zelf goed inschatten of een dakraam aan vervanging toe is. Twijfel je toch nog? Vraag dan zeker om advies bij een professioneel bedrijf.

Zelf vervangen of laten vervangen?

Over de laatste vraag kunnen we vrij kort zijn. Het is het beste om de dakramen altijd te laten plaatsen of vervangen door een professional. Hoewel het voor een thuisklusser misschien niet heel lastig klinkt, is voor dit proces echt de juiste vakkennis en vakkundigheid nodig.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply