Overweeg je om jouw tuin een upgrade te geven met een terrasoverkapping? Dan moet je dit artikel zeker even doorlezen! We delen namelijk de 6 grootste voordelen van deze investering. Een overkapping is natuurlijk een flinke aankoop, maar dan heb je er ook heel veel plezier van.

Voordeel 1: Je kunt veel vaker buiten zitten

Het grootste voordeel van een terrasoverkapping is dat je bijna altijd buiten kunt zitten. Op de regenachtige dagen zit je droog onder het afdakje en op de warme zomerdagen kun je hier juist schuilen voor de felle zon. Ook is een terras met een overkapping eenvoudiger te verwarmen in de winter, bijvoorbeeld met een heater.

Voordeel 2: Het is een verlengstuk van je huis

Met een overkapping wordt jouw terras ineens een verlengstuk van het huis. Zeker als de ruimte die eraan grenst grote openslaande deuren of schuifdeuren heeft. In de zomer kun je deze helemaal open laten staan. Betrek het gedeelte van je tuin nog meer bij je woning door ook dezelfde stijl toe te passen. Niet alleen wat betreft de meubels en accessoires, maar ook met de overkapping zelf. Kijk maar eens naar een luxe terrasoverkapping van foravida.nl. Deze overkappingen kun je helemaal zelf samenstellen en aanpassen naar jouw wensen. Zo vormt jouw terras een prachtig geheel met je interieur!

Voordeel 3: Je hebt langer plezier van de tuinmeubelen

De meeste terrasoverkappingen houden Uv-straling tegen. Hierdoor zullen jouw tuinmeubelen niet snel verkleuren. Daarnaast staan ze altijd droog en gaan ze dus veel langer mee.

Voordeel 4: Het is snel en eenvoudig te plaatsen

Een specialist op het gebied van overkappingen kan een terrasoverkapping heel snel plaatsen. Het is dus helemaal geen grote verbouwing of een proces van een paar weken. Na aankoop kun je al snel genieten van alle voordelen.

Voordeel 5: Je hebt geen vergunning nodig

In de meeste gevallen heb je in Nederland geen vergunning nodig voor het plaatsen van een terrasoverkapping. Er zijn alleen een aantal punten waar je op moet letten. Zo mag het bijvoorbeeld niet groter zijn dan 30 vierkante meter, niet meer dan 50% van je totale tuinoppervlakte in beslag nemen en mag je het niet gebruiken als hoofdwoning. We raden altijd aan om de voorwaarden van jouw gemeente eerst goed te checken.

Voordeel 6: Een terrasoverkapping is eenvoudig uit te breiden

Een terrasoverkapping is eenvoudig uit te breiden met glazen schuifwanden. Zo kun je de overkapping aan één kant dichtmaken of helemaal omtoveren tot een gesloten tuinkamer. Dit maakt het een goede basis met het oog op de toekomst.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply