Het is een nachtmerrie voor iedereen: waterschade in huis. Een van de dingen die je absoluut niet mee wilt maken. Maar soms is er sprake van pech – en dan kun je maar beter voorbereid zijn en weten hoe te handelen. In deze blog hebben we het over: waterschade in huis, wat nu?

Wees er snel bij

Het is belangrijk om snel te handelen als er sprake is van waterschade. Dat is natuurlijk moeilijk als je op het moment van de lekkage niet thuis bent. Maar hoe dan ook geldt: zodra je het in de smiezen hebt, onderneem dan direct actie. Waterschade is namelijk geen gevalletje van: dat zie ik morgen wel.

Wie niet snel genoeg handelt, vergroot de kans op blijvende schade. Zo kunnen er lelijke vlekken achterblijven, of kan de lekkage zich over een groter oppervlakte verspreiden. Daarom geldt dus: zoek zo snel mogelijk naar een oplossing – ook als je eigenlijk tijd nodig hebt om van de schrik te bekomen.
Waterschade in huis, wat nu?

Geef tijd om te drogen

Het is belangrijk om de ruimte waarin waterschade is ontstaan goed te laten drogen. Alleen zo voorkom je vervelende zaken als vlekken of schimmel in huis. Geef een ruimte hierbij liever te veel dan te weinig tijd – wees er zeker van dat echt alles goed is opgedroogd.

Wacht daarom bijvoorbeeld lang genoeg met het terugplaatsen van meubelstukken op een plek met schade. Zeker als het gaat om meubels waar je normaliter niet zo snel onder of achter kijkt. Zo beperk je de waterschade in huis tot een minimum.

Verplaats alle items

Nog even over die meubels gesproken: wees er zeker van dat de waterschade zich niet onder de meubels heeft verspreid. Is dit geen heldere zaak? Kies dan de veilige weg, en schuif alles aan de kant ter controle.

Zo kun je waterschade herstellen op een snel moment, in plaats van pas achteraf – als je er per ongeluk achter komt dat de schade ook onder bijvoorbeeld de kast terecht is gekomen. Waterschade in je woning kan overal voorkomen en verspreid zich snel! Kijk dus liever een keer te veel dan dat je het hebt gemist.
Wat te doen bij waterschade in je woning

Neem een verzekering

Het kan enorm in de kosten lopen om waterschade in huis ongedaan te maken. Daarom kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen, en een waterschade verzekering afsluiten. Zo’n verzekering voor waterschade dekt een deel of de volledige kosten.

Jij hebt immers al genoeg aan je hoofd tijdens zo’n moeilijk moment – als je dan niet aan de kosten hoeft te denken, scheelt dat een hoop.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply