Het is een essentieel meubelstuk in huis: de eettafel! De tafel dient uiteraard een praktisch doel, om aan te eten of te werken. Verder is het wel zo leuk om een mooie eettafel in huis te halen, die helemaal past bij jouw smaak en wensen. Ga je een nieuwe eettafel uitkiezen? Lees dan onze tips: hier kun je op letten!

Welke vorm eettafel?

Denk allereerst na over de vorm van de eettafel. Een vierkante of rechthoekige tafel is de meest gekozen optie. Daarentegen is er ook een trend gaande: een ronde eettafel kopen! De ronde vorm zorgt voor een wat speelsere look in de eethoek – het is net even anders dan anders. Met name als je op zoek bent naar die verandering en nu bijvoorbeeld een vierkante tafel hebt staan, kun je zo uitpakken!

Nieuwe eettafel uitzoeken

Welke maat eettafel?

Heb je de vorm gekozen? Mooi! Dan is het zaak om over de grootte van de tafel na te denken. Stem dit af op de ruimte die er beschikbaar is in de kamer. Hoe ruimer de kamer is, hoe groter de tafel kan zijn. Pas op dat je een enorme tafel in een kleine woonkamer plaatst: dat ziet er niet zo mooi uit. Denk in dat geval liever aan een smallere tafel, waar je goed omheen kunt lopen. En de beste tip voor de eettafel is: meten is weten! Zo ben je er zeker van of de nieuwe eettafel past.

Welke kleur eettafel?

Welke kleur heeft jouw ideale eettafel? Vaak gaan we voor een bruine houtkleur, maar je kunt natuurlijk ook een eettafel kopen in een heel andere kleur. Kijk bij je keuze ook eens wat verder. Een verflaag kan namelijk wonderen doen! Misschien vind je een groene of een blauwe eettafel wel tof staan. Het is er allemaal te vinden. Soms kun je zelfs een eettafel met stoelen kopen, in een bijbehorende kleur. Dan zit je natuurlijk helemaal goed.

Nieuwe eettafel uitzoeken

Welk materiaal eettafel?

Ook het materiaal telt mee. Je kunt je keuze laten afhangen van de looks die je het mooist vindt staan. Ga je bijvoorbeeld voor lichtkleurig hout of liever voor donkerkleurig metaal? Het geeft totaal verschillende uitstralingen! Over het algemeen is een houten eettafel kopen een geliefde optie, maar je kunt het uiteraard ook anders aanpakken. De keuze ligt bij jou. Verder speelt je budget hier een rol. Als je een eettafel kopen goedkoop wilt doen, kun je voor een hout-look kiezen, om mee te besparen. Of kijk eens in tweedehands winkels. Zo lukt het je alsnog om een beeldige tafel te shoppen!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply