Dit is een vraag waar je waarschijnlijk regelmatig over nadenkt als je besluit om over te willen stappen naar een andere energieleverancier. De goedkoopste optie is vaak om gas en stroom samen af te nemen bij dezelfde energieleverancier. Vaak kiezen energieleveranciers er daarom vaak voor om een hoge welkomstkorting te bieden aan klanten wanneer je beide diensten bij ze afneemt, dan apart. Verder hangt goedkoop energie vergelijken voor een deel af van jouw situatie. Voor sommige locaties gelden andere voorwaarden. Maar voor het gemak hebben wij de goedkoopste energieleverancier van Nederland op basis van een gemiddeld huishouden bij 2500 kWh stroom en 1000m3 gas bij 1 jaar vast. Dit zal je wellicht een beter inzicht bieden op jouw vraag.

De goedkoopste energie provider van dit moment

Op 1 maart 2021 is NLE de goedkoopste energieleverancier van Nederland. Bij deze energieleverancier ontvang je 350,00 euro korting en is er sprake van 100% Waterkracht en geldt dit abonnement in heel Europa. Het is echter wel zo dat dit abonnement alleen geldig is voor nieuwe klanten en dus niet voor bestaande klanten. Zoals eerder uitgelegd is die abonnement de goedkoopste door de hoge welkomstkorting die deze energieprovider hanteert om nieuwe klanten aan te trekken en te werven. 

Wie is NLE?

De Nederlandse Energie Maatschappij of NLE is een Nederlands energiebedrijf dat groene stroom en gas levert aan particuliere klanten. Vanaf december 2011 biedt het bedrijf ook zakelijke overeenkomsten onder de naam ‘’ NLE Zakelijk ‘’. Het bedrijf levert elektriciteit die wordt opgewekt uit waterkracht. Begin 2018 is het bedrijf NLE overgenomen door Nuts Groep. Nuts Groep is onder andere eigenaar van het merk Budget Energie in Nederland en is de 4e speler op de Nederlandse markt naast de bedrijven Essent, Nuon en Eneco. Budget Energie staat bekend om haar scherpe en relatieve lage prijzen ten opzichte van hun concurrenten. Dit doen ze om hun marktaandeel te vergroten ten opzichte van de grote spelers op de markt.

De goedkoopste energie provider voor alleen stroom

De goedkoopste energie provider voor alleen stroom

Op 1 maart 2021 is Budget Energie de goedkoopste stroomleverancier van Nederland. Voor een bedrag van 19,86 per maand is Budget Energie hiermee het goedkoopste. Dit abonnement bestaat voor 56% uit Zonne-energie en 44% Windenergie en is ook geldig in Europa. In tegenstelling tot het andere abonnement, geldt dit abonnement voor zowel nieuwe als oude klanten. Klanten besparen zo’n 45,00 door de aanbieding.  Zoals je kunt zien is het niet zo vreemd dat Nuts Groep ook de goedkoopste aanbieder is op het gebied van stroom. 

Energieleveranciers veranderen bijna wekelijks hun energietarieven. Deze energietarieven hangen erg nauw samen met de prijzen die gelden voor olie en gas op de energiemarkt. Dit geldt niet alleen voor de vaste tarieven maar ook voor de variabele. Verder komen energieleveranciers regelmatig met nieuwe kortingsacties om potentiële consumenten aan te trekken, waardoor de ene leverancier weer goedkoper is dan de andere. Het wordt daarom aangeraden om regelmatig energievergelijkers in de gaten te houden om eventuele deals en kortingen nooit te missen.

Share.

About Author

Leave A Reply