Je wilt natuurlijk niets dan het beste voor je hond. Of het nu om voeding, een hok of speelgoed gaat. En vergeet de hondenmand niet! Als je de juiste mand in huis haalt, is dit een heerlijke plek voor je hond om te kunnen ontspannen. Hoe de ideale hondenmand eruitziet? Hier kun je rekening mee houden.

Welke hondenmand? Grootte van de hondenmand

Welke hondenmand kiezen? Met name de grootte van de mand speelt een belangrijke rol. Je wilt immers wel dat je hond genoeg ruimte heeft in de mand. Het is niet fijn voor de hond als het er krap is. Het ligt aan de grootte van je hond hoe groot in het verlengde hiervan de mand moet zijn. De beste hondenmand voor een grote hond ziet er natuurlijk net weer even anders uit dan de hondenmand voor een middelgrote hond, of voor een kleine hond. Het is voor de hond het prettigst om er precies in te passen. De poten of de kop moeten dus niet over de mand liggen. Let hierbij ook op de slaappositie van je hond: ligt de hond languit of liever opgerold?

Fijnste hondenmand: geborgenheid

Honden vinden het prettig om een veilig gevoel te hebben in de mand. Zeker bij schuchtere, wat meer verlegen honden kun je hierop letten. Voorkom dat de mand te groot is: dat voelt onveiliger voor de hond. Ook een overkapping kan helpen, of de keuze voor een wat hogere hondenmand. Het is slim om hierop te letten bij de keuze voor accessoires voor huisdieren.

Beste hondenmand uitkiezen: waar let je op?

Beste hondenmand: let op de kwaliteit

Je wilt het liefst dat de hondenmand een flinke tijd meegaat. Let daarom op de kwaliteit van de mand. De mand moet stevig aanvoelen – zo kun je ervan uitgaan dat de mand sterk is. Hoe groter of speelser je hond is, hoe belangrijker dit is. Sterke materiaalsoorten voor een hondenmand zijn onder andere kunststof, riet en vilt.

Welke hondenmand kopen? Veiligheid van de mand

Je kunt er vrijwel altijd wel van uitgaan dat het goed zit met de veiligheid van de hondenmand: hier zijn strenge voorwaarden voor, die onder andere stellen dat de manden moeten worden getest voordat ze op de markt komen. Let toch altijd op of er bijvoorbeeld geen scherpe onderdelen uitsteken, waar je hond zich aan kan bezeren.

Beste hondenmand uitkiezen: waar let je op?

Goede hondenmand: met of zonder voorgevormd kussen

Let erop of de hondenmand die je op het oog hebt wel of geen voorgevormd kussen heeft. Beide opties zijn een mogelijkheid! Bij een hondenmand inclusief kussen hoef je niet zelf op zoek te gaan naar een los kussen. Maar als je hond bijvoorbeeld al een favoriet kussen heeft, kun je voor een mand zonder kussen gaan, zodat je het kussen van je hond erin kunt stoppen.

Extra: kleedje of dekentje in hondenmand

Denk optioneel nog aan een kleedje of dekentje om in de hondenmand te leggen. Dit kun je er ook in plaats van een kussen in plaatsen; of ga juist voor de combinatie. Zo richt je in ieder geval een goede hondenmand in, waar je hond warmte en beschutting vindt.

Verder lezen: Een hondvriendelijke tuin maken? Zo doe je dat!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply