Wie naar het nieuws kijkt hoort voortdurend dat wij in Nederland de verwarming het beste een graadje lager kunnen zetten. Dat kan namelijk veel geld besparen. Deze tip is een waarheid als een koe, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om te zorgen dat je je energiekosten in de hand houdt. Met een paar slimme aanpassingen kun jij zorgen dat je niet in de problemen komt dit jaar en dat je ook niet in een ijskoud huis hoeft te leven.

Energie wordt alsmaar duurder

Het was tot voor kort populair om langdurige, vaste energiecontracten af te sluiten. Je wist dan lange tijd waar je aan toe was en je werd niet verrast door torenhoge rekeningen. Inmiddels weten we dat je met dergelijke vaste contracten niet de goedkope energie krijgt die je had kunnen krijgen. Vandaar dat dit het moment is om over te stappen op een dynamisch energiecontract. De prijs die je voor je elektriciteit en gas betaalt, hangt af van het moment waarop je je energie verbruikt. Dat houdt in dat wanneer je je verbruik slim plant, je er zeker van kunt zijn dat je heel veel geld kunt besparen.

Verbruik je energie slim

Verbruik je energie slim

Als je een flexibel energiecontract afsluit, kun je stroom inkopen tegen de kostprijs. Dat betekent dat stroom en gas duur zijn op momenten dat iedereen deze energie nodig heeft. Op andere momenten zijn gas en licht veel voordeliger. Dit is bijvoorbeeld in het weekend, maar ook op zonnige dagen wanneer het gaat over elektriciteit. Met name huishoudens kunnen veel voordeel hebben van deze flexibele energieprijzen omdat zij hun verbruik kunnen laten plaatsvinden wanneer het energie tarief laag is. Heb je bijvoorbeeld een elektrische auto? Laad deze dan op gedurende de zondagmiddag wanneer het zonnig is. Dat kan je handenvol geld schelen en je rijdt er geen kilometer minder om.

Maak je geen zorgen over je energieverbruik

In plaats van je dit jaar zorgen te gaan maken over je energieverbruik, kun je ook het heft in eigen handen nemen. Als je een flexibel energiecontract neemt, betaal je gemiddeld minder dan wanneer je een vast energiecontract hebt. Kijk vervolgens in de app wanneer de energie voordelig is en verhoog op die momenten je gebruik. Zo zorg jij ervoor dat je je bewust wordt van je verbruik en dus mooie besparingen kunt doorvoeren. De overstap naar een dynamisch contract is zo gemaakt. Een telefoontje naar je energieleverancier is al genoeg om binnenkort van flexibele energietarieven te kunnen profiteren. Neem daarom vandaag nog even contact op.

Share.

About Author

Leave A Reply