Het is een behoorlijke stap in het leven: een verbouwing! Zeker als je het groots gaat aanpakken, komt daar de nodige voorbereiding bij kijken. Soms is het daarbij zo dat je door de bomen het bos niet meer ziet – er moet zoveel gebeuren, hoe pak je het aan? In deze blog geven we je de nodige tips!

Maak een stappenplan

Je kunt het allemaal in je hoofd houden, maar bij verbouwen doe je er goed aan om een stappenplan op te stellen. Dit is eigenlijk het halve werk bij een verbouwing voorbereiden! Schrijf alles op dat er moet gebeuren, stel (haalbare!) tijdslimieten op, en noteer het beschikbare budget. Zo houd je makkelijker zicht op wat er moet gebeuren.

Op deze manier voorkom je een boel stress! Ook weet zo iedereen waar hij of zij aan toe is – discussies worden zo sneller uitgesloten. Als je immers alles in het hoofd houdt, is dat veel onduidelijker. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de rest van het gezin!
Zo bereid je je voor op een grote verbouwing

Zorg dat je niets vergeet

Het risico met een verbouwing? Dat je dingen over het hoofd ziet. Maak daarom een uitgebreide checklist van alles wat bij verbouwing aandachtspunten komt kijken. En ook dat is juist deel van een verbouwing voorbereiding: als je hier te laat mee bent, kom je voor onaangename verrassingen te staan.

Zoek bijvoorbeeld op internet naar waar het vaak fout gaat met een verbouwing. Denk aan zaken als lekkages of kapotte leidingen waar je te laat achter komt: probeer dit allemaal tijdig vast te stellen. Dan kun je het immers meenemen in je begroting en je stappenplan!
Wat komt er kijken bij een grote verbouwing? Lees onze tips

Houd het hoofd koel en neem rust

Hoe je het ook wendt of keert: een verbouwing is een stressvolle gebeurtenis. Denk in deze tijd dan ook een beetje aan jezelf – zeker als het gaat om een langere periode van huis verbouwen. Je hebt misschien het gevoel dat dat nu wel op de laatste plaats staat, maar geloof ons maar: zo houd je het juist langer vol. En dat heeft ook weer voordelige uitwerkingen voor de verbouwing!

Gun je zelf daarom af en toe een dagje vrij van het klussen. En nog beter: ga er even op uit, neem een rustpauze van die rommelige omgeving waar je iedere dag weer middenin zit. Denk daarbij aan een weekendje weg. Zeker ideaal als je midden tussen het puin woont of in een krap tijdelijk huisje zit tijdens die verbouwing. Dat geeft ruimte in het hoofd, om vervolgens met nieuwe energie verder te kunnen gaan! Plan deze ruimte op tijd: neem het mee in het stappenplan.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply