Heb jij een werkplek thuis? Een heerlijk gevoel! Wat is het fijn om in je vertrouwde omgeving te kunnen werken – dat is toch zeker een bepaalde luxe. Maar daarbij is het wel van belang dat je geconcentreerd kunt werken in de ruimte. In deze blog hebben we het over het creëren van rust in je thuiskantoor. Lees snel verder!

Opruimen maar

Als je thuis werkt, heb je misschien minder snel de neiging om de boel steeds maar weer op te ruimen in huis. Dit is anders dan wanneer je op een plek werkt met collega’s. Het is echter een beter idee om dit wel te verwezenlijken – net als je op een gedeelde werkplek zou doen. Het kost misschien even wat moeite en je moet er even voor schakelen, maar uiteindelijk werkt het alleen maar in je voordeel.

Het is namelijk niet bevorderlijk voor de concentratie om op een plek te werken waar overal rommeltjes liggen. Uiteindelijk word je daar helemaal niet gelukkig van! Zorg dat de essentials voor het werk aanwezig zijn, maar laat verdere prulletjes zoveel mogelijk achterwege. Hiervoor kun je in gedachten houden dat je op een flexwerkplek werkt: hier moet ook iemand anders plaats kunnen nemen om aan het bureau te werken, wat bepaalt tot in hoeverre je de boel moet opruimen. Een ideale denkwijze!
Zo creëer je rust in je thuiskantoor

Gebruik rustige kleuren

Waar je in je woning misschien best hier en daar hebt uitgepakt met bepaalde kleuren, om de boel gezelliger te maken, is het raadzaam om hier in het thuiskantoor voorzichtiger mee om te gaan. Werk daarentegen juist met rustige tinten in de ruimte! Zo kun je zo goed mogelijk tot rust komen in je thuiskantoor. Precies wat jij nodig hebt voor het uitvoeren van je werk!

Aan welke kleuren je kunt denken als het gaat om rust creëren in het thuiskantoor? Natuurtinten doen het hierbij altijd goed, zoals groen, grijs en bruin. En ze zorgen tegelijkertijd voor een stijlvolle look! Een perfecte combinatie, als je het ons vraagt. Een accentkleur mag best, maar blijf ook dan bij een rustige look – roestoranje of okergeel zijn hier mooie voorbeelden van.

Natuurlijke materialen in de ruimte

De laatste in de rij tips voor rust op je werkplek? Dat zijn de materialen die je in de ruimte plaatst: ook zeker iets om over na te denken! Het gaat hierbij bijvoorbeeld om het hout van je bureau, het materiaal van de stoel waar je op zit en het materiaal waaruit de details in de ruimte bestaan. Allemaal van belang bij de inrichting van je thuiskantoor!

Zo doe je er goed aan om te kiezen voor veel hout: een natuurlijk materiaal, dat rust met zich meebrengt. En ook sluit dit idee goed aan op de inzet van natuurlijke kleuren, zoals we in het punt hierboven bespraken. Zo maak je er een prachtig geheel van.
Thuis werken in alle rust? Lees onze tips!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply