De badkamer in huis is al snel de ruimte waar we nauwelijks naar omkijken. En dat is zonde! Je begint en eindigt hier immers je dag – dus het is maar wat fijn als het een prettige omgeving is. Tijd dus om daar verandering in te brengen! Vandaag hebben we het over een natuurlijke badkamer: hoe pak je dat aan?

Zacht kleurgebruik

Allereerst is het kleurgebruik in de badkamer met een natuurlijke look van belang. Want wat er nu zo belangrijk is in de badkamer natuurlijk? Dat deze ruimte rustgevend is. Dat maakt het juist zo fijn om hier de dag te starten! En de kleur draagt daar zeker aan bij.

En laat dat wit in de badkamer nu niet bepaald rustgevend zijn. Of wat dacht je van een bonte verzameling aan handdoeken, met alle kleuren van de regenboog? Helpt ook niet mee. Kies wat betreft de aankleding dus juist voor een centrale kleur, die niet te fel of druk is. Denk aan grijs, donkerblauw of roestoranje – om maar wat voorbeelden te noemen.

Houten afwerkingen

In de badkamer met natuurlijke materialen staat het beeldschoon: houten afwerkingen! We noemden het hierboven al even: al dat witgoed is niet bepaald fraai. Ga dus op zoveel mogelijk plekken in de ruimte voor hout. Denk hierbij aan de wastafel, de muur achter de wasbak, of zelfs de hele muur of vloer.

Dat geeft echt een heel ander resultaat dan hoe we de badkamer normaal gesproken kennen! Een wereld van verschil, durven we wel te stellen. Een ander idee? Ga hierbij in combinatie voor een badkamer met natuursteen of een badkamer met marmer: dat zorgt voor een extra mooi resultaat.
Zo ga je voor een natuurlijke look in de badkamer

Geen drukke objecten

Een andere tip is om geen drukke objecten in de ruimte te plaatsen. Daarmee doelen we bijvoorbeeld op de zeep- en shampooflessen in de ruimte. Hoewel je er misschien geen erg in lijkt te hebben, nemen deze items al gauw veel van onze aandacht in beslag.

En dat willen we nu juist voorkomen! Kies voor rust, en giet deze producten over in eenvoudige houten of stenen flesjes – die je keer op keer weer kunt gebruiken. Dat zorgt ook nog eens voor meer stijl in de badkamer.

Planten in de badkamer

En een laatste tip: zet planten neer in de badkamer. Het is een kleine moeite, maar het maakt al een enorm verschil. Zo haal je namelijk letterlijk de natuur de badkamer in: perfect voor de badkamer met een natuurlijke look.

Het hoeft geen grote plant te zijn: als het niet past, is een klein plantje ook al voldoende. Zet deze bijvoorbeeld neer op de wastafel, de badrand of de vensterbank in de ruimte. Groen maakt gelukkig!
Pak uit met planten in de badkamer

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply