Een warm welkom begint bij een mooie hal. Schoon, netjes opgeruimd en sfeervol zijn de sleutelwoorden. Maar hoe zorg je er nou eigenlijk voor dat deze ruimte bij de voordeur er altijd goed uitziet? Heel simpel: volg alle tips en trucs uit het onderstaande artikel op!

Koop een goede deurmat

Een deurmat is essentieel in de hal of gang. Het zorgt ervoor dat vuil en vocht niet wordt meegenomen naar de rest van je woning. Voor het beste resultaat raden we aan om een kwalitatieve vloermat op maat aan te schaffen. Koop bijvoorbeeld een moderne schoonloopmat bij Mattador. Bij deze winkel kun je een deurmat op maat laten maken en helemaal aanpassen naar jouw voorkeuren. Pas de kleur bijvoorbeeld aan op de stijl van je vloer. De slogan is niet voor niets: Mattador Suits your floor!

Koop een goede deurmat

Geef spullen een vaste plek

Het is belangrijk om voldoende opbergruimte te creëren in de hal. Daar had je waarschijnlijk zelf ook al aan gedacht. Maar om de ruimte op lange termijn netjes te houden, is het slim om alle spullen een vaste plek te geven. Denk aan de opruimtechnieken van Marie Kondo. Bespreek met het gezin of je huisgenoot wat de standaard indeling wordt. Als je precies weet waar alle items thuishoren, ben je sneller geneigd om het op te ruimen.

Sorteer op seizoen

Berg alle jassen, schoenen en accessoires die buiten het seizoen vallen ergens anders op. Bijvoorbeeld op zolder, in een berging of helemaal bovenop de kast. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor de items die je daadwerkelijk nodig hebt. Ook wordt het veel eenvoudiger om de juiste spullen snel terug te vinden.

Zet sloffen in de hal

Met een goede mat op maat blijft er al een hoop vuil buiten de deur. Maar het is natuurlijk nog beter om daarna je schoenen in de hal te verwisselen voor sloffen of huisslippers. Zet deze binnen handbereik en zo dicht mogelijk bij de deur.

Maak slim gebruik van de hoogte

Als de hal niet zo groot is, moet je optimaal gebruik maken van de hoogte. Schaf een extra hoge kast aan, bevestig een paar wandplanken of hang de kapstok eens wat hoger zodat er aan de onderkant meer ruimte overblijft.

Gebruik functionele en compacte decoratie

Breng tot slot wat meer sfeer in de hal met decoratie. Zorg er wel voor dat het weinig ruimte in beslag neemt (denk aan wanddecoratie) of tegelijkertijd een praktische functie heeft (zoals een bankje met opbergruimte of mooie verlichting).

Share.

About Author

Leave A Reply