We drinken er massaal van: koffie! De een kan de dag niet zonder beginnen, de ander geniet juist enorm van een kopje na het avondeten. De een drinkt het zwart, de ander het liefst met melk. Hoe jij je koffie ook zet: je hebt een goed koffiezetapparaat nodig in huis. Welk koffiezetapparaat kies je? In deze blog geven we tips: hier let je op bij het maken van de juiste keuze!

Hoe belangrijk is gemak?

Er zijn allerlei manieren om koffie te zetten. Als je bijvoorbeeld zelf filterkoffie zet, ben je daar wel even mee bezig in de keuken. Maar zo ga je wel voor een hele pure, zachte smaak. Dat is dus misschien zeker de overweging waard! Al begrijpen we het ook helemaal als je liever voor gemak kiest. Er zijn tegenwoordig genoeg apparaten te vinden waarbij je met één klik op de knop een bakje zet. Wel zo praktisch!

Het is uiteindelijk aan jou om te bepalen hoe belangrijk je gemak vindt. Het gaat in veel gevallen een beetje ten koste van de smaak van de koffie – het ligt er dus maar net aan hoe groot de koffiepurist in jou is. Daarin is er geen goed of fout: kijk naar jouw eigen wensen.

Zo kies je het juiste koffiezetapparaat voor in huis

Een groot of klein apparaat?

Bij een koffiezetapparaat kopen is het ook belangrijk om na te denken over de grootte van het apparaat dat je in huis haalt. Ook hierin zijn er weer allerlei opties mogelijk. Zo kun je gaan voor een groot apparaat, dat echt de aandacht trekt in de keuken. Natuurlijk ziet het er zo prachtig uit! En soms kun je hier ook meerdere bekers tegelijk mee vullen – handig als dit vaak nodig is in je huishouden.

Maar let er wel op dat zo’n groot koffiezetapparaat heel veel plek inneemt op het aanrecht. Het is dus belangrijk bij een koffiezetapparaat kopen om op te meten of hier voldoende ruimte voor is. Anders staat het apparaat alleen maar in de weg, en dan word je er natuurlijk niet vrolijker van. Gelukkig kun je in dat geval uit de voeten met een kleiner apparaat!

Wel of geen melk?

Welk koffiezetapparaat zet de lekkerste koffie? Dat is natuurlijk een persoonlijke kwestie. Het ligt er bijvoorbeeld maar net aan of je wel of geen melk in je koffie wilt: zeker iets om rekening mee te houden.

Ook als je maar zelden melk in je koffie drinkt, is het toch de overweging waard om een apparaat te kiezen dat bijvoorbeeld melk kan opschuimen. Want dan kun je er wel extra van genieten om die momenten!

Welk koffiezetapparaat kopen? In deze blog geven we handige tips

Hoe zit het met de bonen?

Ten slotte is het belangrijk om na te denken hoe je de bonen in het apparaat wilt hebben. Zo kan de een niet zonder verse bonen die pas vlak voor het bakkie wordt gezet worden gemalen, maar maakt dat de ander juist niets uit. In het laatste geval kun je prima kiezen voor een apparaat waar gemalen bonen ingaan, of waar je cups in stopt.

Maar heb je liever verse bonen? Houd er dan rekening mee dat het apparaat deze bonen kan verwerken – bijvoorbeeld door ze pas te vermalen als jij ervoor kiest om een nieuw kopje te zetten. Zo smaakt ’t heerlijk, helemaal naar jouw wensen!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply