Verlichting en interieur horen bij elkaar. Zelfs een fantastisch design interieur kan tegenvallen als je niet de juiste verlichting vindt. De verlichting bepaalt voor een groot deel de sfeer en uitstraling van je woning. Ben jij op zoek naar mooie nieuwe verlichting? Zo vind je de perfecte verlichting voor je interieur!

1. Kies mooie hanglampen als basis

Vrijwel elke woning heeft hanglampen aan het plafond. Dat is natuurlijk heel praktisch, want zo nemen ze weinig ruimte in en geven ze veel licht op de juiste plaats. Hanglampen maken bovendien het plafond een stuk mooier en kunnen een echte eyecatcher zijn. Deze prachtige hanglampen zijn bijvoorbeeld een echte aanrader. Je vindt ze bij lampen24, de grootste lampenwinkel van Europa. Met keus uit meer dan 30.000 lampen vind je er gegarandeerd de perfecte hanglampen die passen in jouw interieur. 

Hanglampen in het interieur

2. Gebruik wandlampen om sfeer te creëeren

Hanglampen zijn bedoeld om genoeg licht te geven om bijvoorbeeld aan tafel te kunnen lezen of eten. Wandlampen hebben die bedoeling meestal niet. Ze worden gebruikt om sfeer te creëren. Wandlampen geven zacht, gedimd licht op de muur. Dat kan de hele uitstraling van de kamer veranderen. Ze worden met name gebruikt in de woonkamer en in de slaapkamer. Uiteraard kies je voor LED lampen, zodat je niet alleen mooie verlichting hebt, maar ook energiezuinig bezig bent. 

Wandlampen om sfeer te creëren

3. Praktische verlichting met staande lampen en booglampen

Staande lampen en booglampen hebben weer een andere functie. Zij geven praktisch licht op plaatsen waar je extra licht kunt gebruiken. Veel staande lampen hebben een dubbele functie. Ze zijn dimbaar en de lichtsterkte kan dus aangepast worden. Zodoende kun je ze met zacht licht gebruiken om sfeer te creëeren. Maar je kunt ze ook feller maken, waardoor je ze kunt gebruiken om bij te lezen of te hobbyen. Staande lampen en booglampen kies je niet alleen om hun licht, maar ook om hun uiterlijk. Ze vormen vaak een mooie eyecatcher in het interieur.

Praktische verlichting met staande lamp 

4. LED strips voor subtiele verlichting

LED strips zijn razend populair, zeker in het moderne of in het retro interieur. Ze worden gebruikt als indirecte verlichting. LED strips zijn bijvoorbeeld ideaal om weg te werken achter een schilderij, zodat er ’s avonds een mooie omlijsting van licht te zien is. Ook in de moderne keuken worden LED strips vaak gebruikt om op een fijne manier meer licht te maken. Het werken met LED strips is erg leuk en uitdagend. Je kunt ze op afstand bedienen met een losse afstandbediening, maar ze kunnen vaak ook zo geschakeld worden dat je ze kunt bedienen via je telefoon. 

Led strips in de keuken

5. Modern: ga voor slimme verlichting

Bij het kopen van nieuwe verlichting let je natuurlijk op het uiterlijk. De stijl en uitstraling moeten goed passen in je interieur. Maar heb je ook al eens nagedacht over slimme verlichting? Je kunt dit op verschillende manieren toepassen. Zo heb je bepaalde merken die slimme verlichtingssystemen aanbieden. Je krijgt dan een setje van een kastje dat je koppelt aan je modem, een afstandsbediening en een aantal lampen. De lampen draai je gewoon in de fittingen, waarna je de lampen kunt instellen. Je kunt dus van heel veel lampen slimme verlichting maken, zonder dat je meteen een volledig nieuw armatuur hoeft te kopen. 

   Slimme verlichting 

Je verlichting vernieuwen is erg leuk om te doen. Je begint met inspiratie op te doen en te kijken waar je welke verlichting wilt hebben. Dan komt het moment dat je op zoek gaat naar de perfecte lampen. Door het combineren van verschillende soorten verlichting creëer je een prachtige nieuwe look voor jouw interieur.

Share.

About Author

Leave A Reply