Ga je een nieuw huis bouwen en ben je nog op zoek naar een geschikt materiaal om de dakrand af te werken? Of is de dakrandbekleding van jouw huidige woning aan vervanging toe? Dan kun je voor kunststof kiezen. Je hebt vast weleens van dit materiaal gehoord, maar misschien twijfel je of het verstandig is om jouw dakrand hiermee af te werken. Daarom zetten wij hier 5 redenen om voor een kunststof dakrandafwerking te kiezen op een rijtje.

1) Onderhoudsvrij

We beginnen dit overzicht direct met één van de grootste voordelen van kunststof dakranden. De boeidelen van dit materiaal zijn namelijk praktisch onderhoudsvrij. In tegenstelling tot hout hoef je ze bijvoorbeeld niet eens in de zoveel tijd te voorzien van een nieuw likje verf. Om ervoor te zorgen dat kunststof dakranden hun mooie uitstraling behouden, is het eigenlijk al voldoende om ze eenmaal per jaar schoon te maken.

2) Kleurvast

Alhoewel de mate van onderhoud veel mensen al overtuigt om hun dakranden af te werken met kunststof, zitten er nog meer voordelen aan. Kunststof boeidelen zijn namelijk ook nog eens kleurvast. Dit wil zeggen dat ze door de jaren heen hun kleur behouden. Dit komt doordat kunststof dakranden worden afgewerkt met een speciale Renolit®-toplaag. Hierdoor hoef je jouw dakranden niet snel te vervangen als je voor dit materiaal kiest.

3) Mogelijkheden

Mogelijkheden

Een derde reden om voor boeidelen van kunststof te kiezen is omdat de mogelijkheden nagenoeg eindeloos zijn. Kunststof is namelijk verkrijgbaar in talloze kleuren. Hierdoor is de kans groot dat er een dakrand te vinden is in een kleur die aansluit bij de rest van jouw woning. Vind je de uitstraling van hout mooi, maar wil je profiteren van de voordelen van kunststof? Dan kun je jouw dakranden afwerken met kunststof met houtnerf.

4) Weerbestendig

Wanneer je hout aan de buitenkant van jouw woning monteert, wordt geadviseerd om dit eens per vijf jaar te schilderen. Doe je dit niet? Dan gaat de verf afbladderen en wordt het materiaal blootgesteld aan vocht en warmte. Als je voor kunststof boeiboorden kiest, hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Dakrandafwerking van dit materiaal is namelijk weerbestendig. Dit wil zeggen dat ze zowel tegen vocht als hitte kunnen. De boeidelen behouden niet alleen hun vorm, maar ook hun kleur. Hierdoor blijft een kunststof dakrand er altijd mooi uitzien.

5) Makkelijk te monteren

Tot slot kies je voor een dakrandafwerking van kunststof omdat dit materiaal makkelijk te monteren is. Het is zelfs zo eenvoudig dat je dit helemaal zelf kunt doen. Dit is bij hout niet het geval. Hier moet je vaak een vakman voor inhuren. Waarom dit met kunststof zoveel makkelijker is? Omdat er een montagesysteem wordt meegeleverd bij de boeidelen. Je kunt dit systeem zowel bij nieuwbouw als renovatie gebruiken.

Share.

About Author

Leave A Reply