Ben jij een echte fan van de Nederlandse cultuur en zou je die graag terugzien in je interieur? Je kunt natuurlijk enorm uitpakken als je dat wilt, maar je kunt ook een paar subtiele knipoogjes toevoegen aan je decor. Tegenwoordig zien zoveel interieurs eruit alsof het regelrecht uit een magazine komt, waarbij er weinig aandacht is geschonken aan persoonlijke invulling. Precies om die reden willen we je graag wat ideetjes geven, zodat jij iets unieks van je interieur kunt maken. Bij deze drie ideeën ter inspiratie om de Nederlandse cultuur terug te laten komen in je interieur.

Klompen

Overal in de wereld verwacht men dat iedereen in Nederland op klompen loopt. Nu doen we dat al een tijdje niet meer, behalve met uitzondering op het platteland. Toch kun je deze pareltjes gemakkelijk in je interieur verwerken. Je kunt authentieke houten klompen bijvoorbeeld tegen de muur aanschroeven in plaats van een schilderij. Ook kun je afbeeldingen van klompen gebruiken, bijvoorbeeld op je theedoeken of placemats. Het maakt eigenlijk niet uit, want de uitstraling van klompen alleen al voegt ontzettend veel Hollandse sfeer toe in elke ruimte.

Tulpen

Tulpen

Tulpen zijn ook echt Hollands en die kun je op meerdere manieren in je interieur verwerken. Zo kun je echte tulpen in een gave vaas in huis zetten, welke bijvoorbeeld ook in een speciale tulpenvaas helemaal tot hun recht komen. Wil je een item scoren dat iets meer permanent is, dan kun je kijken naar afbeeldingen van tulpen of houten tulpen. Je kunt bijvoorbeeld een fantastisch boeket maken van houten tulpen en deze in een vaas zetten. Tot slot zijn er talloze variaties te vinden van tulpen in schilderijen, welke je bij veel woonwinkels kunt vinden. Zoek vooral eentje die je direct aanspreekt en welke qua kleuren goed bij de rest van je interieur passen.

Molens

Tot slot benoemen we een ander element wat niet meer weg te denken is uit de Hollandse cultuur, namelijk molens! Als je écht next level wilt gaan zou je kunnen overwegen om te gaan wonen in een molen, maar die kans is niet heel groot. Je zou wel allerlei decoraties kunnen vinden van molens, bijvoorbeeld van hout of aardewerk. Ook zijn schilderijen en andere wanddecoraties gemakkelijk te vinden met prachtige afbeeldingen van molens. Je zou ook een minimolen in je achtertuin kunnen plaatsen, welke tegelijkertijd dient als vogelhuis of insectenhotel. Zo haal je toch nog wat Hollandse glorie in huis, maar dan met een kleine knipoog.

Share.

About Author

Leave A Reply