Nederland is onder de Nederlanders steeds meer in trek als vakantieland. Steeds meer mensen vieren in eigen land vakantie en dat merk je ook bij het verkoop en aanbod van recreatiewoningen. Er worden de laatste tijd steeds meer recreatiewoningen gekocht, waar mensen zelf naartoe op vakantie gaan en daarnaast soms ook verhuren. Ben jij op zoek naar een recreatiewoning? Hieronder volgen wat tips waar je aan kunt denken bij het zoeken naar een nieuwe recreatiewoning!

Zoek een goede financiering

Veel mensen zie op zoek zijn naar een recreatiewoning, willen deze ook graag financieren. Er zijn een aantal manieren die je kunt gebruiken voor het financieren van je recreatiewoning. Denk bijvoorbeeld aan het opnemen van de overwaarde van je woonhuis. Je kunt ervoor kiezen om een hypotheek te nemen op je huidige woning. Hiermee betaal je vervolgens je recreatiewoning. Aan een hypotheek op je woonhuis zitten veel lagere maandlasten verbonden dan aan bijvoorbeeld een andere soort lening. Daarom kiezen veel mensen voor deze optie! Met een Alphen maximale hypotheek kun je eenvoudig een maximale hypotheek nemen op je huidige woning. Als je ook informatie wilt verkrijgen over de verhuur van je recreatiewoning, kun je je vragen stellen bij hypotheek verhuur Warmond.

Bekijk of de woning geschikt voor de verhuur

Als jij op zoek bent naar een recreatiewoning, ben je misschien wel van plan om deze uiteindelijk te gaan verhuren. Een recreatiewoning voor de verhuur moet wel aan een aantal eisen voldoen. Het moet bijvoorbeeld voorzien zijn van alle gemakken, zoals verwarming, internet, televisie en noem het maar op! Ook moet het interieur schoon en netjes lijken. Is de recreatiewoning al voorzien van al deze gemakken en heeft het een schoon en modern interieur? Dan is de woning al helemaal klaar voor de verhuur. Als dit niet zo is, moet je erover nadenken of je budget en tijd hebt om de woning te verbouwen of opnieuw in te richten. Is dit voor jou geen probleem en hou jij wel van een beetje klussen? Dan maakt het niet zoveel uit in wat voor staat jij de recreatiewoning aanschaft!

Controleer de bouwkundige staat van de woning

Controleer de bouwkundige staat van de woning

Voordat je een beslissing maakt over het kopen van de recreatiewoning, is het een goed idee om voor de zekerheid de bouwkundige staat van de woning te controleren. Huur bijvoorbeeld een bouwkundige in die hier verstand van heeft. Zo weet je zeker dat je niet voor onaangename verassingen komt te staan!

Share.

About Author

Leave A Reply