Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends in keukenland te bespeuren. Ben jij toe aan een nieuwe keuken? Bekijk de 5 grootste keukentrends van 2022 om inspiratie op te doen.

Pastelkleurige keuken

Pasteltinten zijn tegenwoordig zeer populair in het interieur en ook in de keuken zie je deze trend terugkomen. Vooral de zandkleurige beigetinten en groentinten zijn erg geliefd. Met deze schitterende natuurlijke tinten zorg je ervoor dat de keukenruimte aanvoelt als een oase van rust. Als jij op zoek bent naar een lichte keuken is dit een uitstekende keuze. Je kunt natuurlijk ook gemakkelijk wat pasteltinten toevoegen aan je huidige keuken door te werken met leuke woonaccessoires.

Keuken met glazen achterwand

Een glazen achterwand keuken staat erg stijlvol en is ook nog eens volledig op je eigen smaak en woonstijl af te stemmen. Deze trend staat al jarenlang bovenaan het lijstje, omdat glas niet alleen mooi is maar ook zeer hygiënisch in gebruik. Een keuken achterwand glas met print is een uitstekende optie als je wat meer kleur toe wilt voegen aan het geheel of nog meer je eigen draai wilt geven aan je keuken.

Hout in de keuken

Hout in de keuken

Hout heeft een elegante en chique uitstraling. Dit natuurlijke materiaal komt uitstekend tot zijn recht in ieder interieur. Kies bijvoorbeeld voor een keukenfront gemaakt van eucalyptus hout. Deze houtsoort bevat relatief weinig olie. Hierdoor is eucalyptus hout minder gevoelig voor verkleuren en uitermate geschikt voor toepassingen in de keuken. Je kunt het hout verven om het nog beter aan te laten sluiten bij je persoonlijke smaak. Ga bijvoorbeeld voor witte accenten als finishing touch of kies voor accenten van cognac of caramel.

Metalen keuken

De metalen of metaallook keuken valt erg goed te combineren met een glazen achterwand. Kies voor een keuken van brons, zwart of goed. De keuken ziet er anders uit dan anders en is toch tijdloos, want metaal heeft een natuurlijke uitstraling. Door te werken met hout maak je de uitstraling van de metalen keuken wat minder strak. Je verwerkt het hout bijvoorbeeld in houten wandplanken of een houten werkblad.

Natuurlijke materialen combineren

Natuurlijke materialen zijn schitterend met elkaar te combineren. Denk aan hout, graniet en composiet en laat basale vormen terugkomen in de keuken. Contrast in het materiaalgebruik zorgt voor een keuken vol sfeer en dynamiek. Jouw keuken vormt het hart van je woning en comfort en gezelligheid staan hier centraal. 

Keukenaccessoires

Heb je geen budget voor een nieuwe keuken of zit je niet te wachten op een grote verbouwing? Kies dan voor keukenaccessoires die passen bij de stijl die jij voor ogen hebt, zoals een mooie granieten schaal of een bijzondere lamp.

Share.

About Author

Leave A Reply